Nu älskar jag fotboll igen!

Hej igen.
Tänkte dela med mig lite av mina tankar som jag har just nu.
Jag sitter och funderar på hur det kommer sig att man ibland tappar lite intresset för det man älskar..
Ligger det i vår mänskliga natur att ibland distansera sig ifrån det vi håller mest kärt?
Nej jag tänker inte nu då på någon nyss förlorad flickvän eller någon annan nära relation.- inte heller syftar jag på någon dröm som man har gett upp, för att det inte gick som man tänkt sig på vägen fram till uppfyllelse.

Jag pratar ju givetvis om fotboll.

Denna älskade sport, som vi kära och trogna fans inte kan klara oss utan (men uppenbarligen ändå ta paus ifrån).
Eller är det bara skrivandets ädla konst som har gått mig förbi, tagit en kreativ paus i form av total kortslutning och skrivkramp och därefter beställt en enkel biljett till Papau Nya Guinea, med en elakt genomtänkt plan, om att hoppa fram sådär runt sommaren 2014, med ett big ”SUPRISE” och ett hånfullt leende på läpparna…

Med andra ord försöker jag bara på ett fint och kreativt säga att: Det var länge sen jag skrev en krönika!

Jo jag vet..och det har sina anledningar, lite som att en spelare ibland har en formsvacka och  det har givetvis sin anledning.

Jag undrar om Zlatan har det tvärtom.

En formtopp i form av en Ego-boost, med sin nyutgivna självbiografi och rekorderliga samlande på guldbollar..
Men jag är ju, som bekant, ett fan av Zlatan, både som fotbolls-spelare, person och fenomen..
Nu är ju inte mina krönikor i Zlatan-klass, men jag anser att allt på resan uppåt på stegen och genom livet, är en process och i den processen befinner jag mig i just precis i detta NU!

Och då kommer vi till denna krönika och framtida kommande krönikor från er författare ifråga.

 

FOTBOLL
– ja det har ju varit en händelserik fotbolls-höst 2011, jag har ju försökt följa fotbolls-världen så gott det går trots min skrivkramp som varit torrare än Kalahari-öknen eller kanske ännu mer som Atacama-öknen! Atacama-öknen ligger i Chile ,som numera har ett landslag värt att nämnas bland dom stora elefanterna (har så haft det en period) Och Elefanter och andra Afrikanske djur är vad det kommer handla om denna höst och vinter.

Som ni vet så skriver jag ju fotbolls-krönikor som är mer inriktade på själva livet och fotbollens roll i människors liv, än krönikor som är specialiserade på spelsystem, statistik, taktik och fotbolls-politik osv.
Jag anser att väldigt många andra, bara här på fotbollsoraklet.se tex, klarar av den saken bättre än vad jag gör..
Jag har min egen fotbolls-filosofi,som jag följer och skriver, behandlar och försöker få läsbar i form av mina krönikor.

Min fotbolls-resa i slutet av hösten 2011 och början av 2012 kommer nämligen ta mig till kontinenten och landet som gav oss det förra FIFA World CUP: nämligen Sydafrika!

Men detta kommer verkligen bli ett annorlunda reportage..
Lite mer åt hållet som aftonbladet hade om Fotboll och Döden, där dom har rest runt i världen, besökandes platser där fotbollen har använts som den läkande kraft som den kan verkligen kan vara. Men är inte fotboll egentligen alltid läkande i allas vårt inre – ialla fall fram tills slutsignal och eventuellt förnedrande förlust i nåt väldigt stort eller mindre viktig lokal-derby..!

Aftonbladet – Gillade deras reportage.
Men har ju min egen åsikt om det också.
(dom har ju verkligen resurserna och pengarna att genomföra ett sånt stort reportage-projekt..)

Men dom ska inte tro att dom först med den idéen – det kan jag lova och garantera er.
Men nu är det som det är – men jag kan lova er att detta blir inte som en efterapning av Aftonbladets reportage-serie.
Vi på fotbollsoraklet  har gjort, gör och kommer många gånger igen bevisa att vi kan skapa,skriva, dokumentera och finnas med däruppe bland dom stora elefanterna – utmana om titlar utan att skämmas..

För jag hoppas ju innerligt, som nog väldigt många fotbolls-älskare gör med mig:
Att fan vad roligt det vore om det kom ett skrällgäng och gick hela vägen och tog hem årets/säsongens upplaga av Champions League!

Foto: adamp1988

// Beleza – Sidney Tre

 

Leave a Comment