Ny arena för TFF – tänkt att rymma 8000

Ritningar och finansiärer finns för den nya tänkta arenan i Trelleborg. Nu fattas bara ett politiskt beslut för arenan som väntas stå klar 2014.

Trelleborgs FF har tidigare haft planer på en ny arena i västra delen av staden, men de planerna skrotades. Nu är det istället tänkt att den ska byggas där Vångavallen ligger idag.
– Huvudspåret var att bygga i närheten av där Sysav ligger, ett område med företag och industri och ytor avsatta för köpcentra. Men det är inte realistiskt att bygga där när beslut om köpcentrat dog ut, säger  TFF:s ordförande Per–Anders Abrahamsson till Trelleborgs Allehanda.

Det mesta ser nu ut att vara klart för den nya hemmaborgen, oklart är dock hur man löser var TFF ska spela sina hemmamatcher under byggnationen.
– Det finns en strategi med provisoriska träläktare. Att vi då river ner en läktare i taget. Vi bygger inte på utan vi bygger nytt.

Men för att den nya arenan ska bli verklighet så finns det två betydligt viktigare saker som måste uppfyllas. Dels att kommunen går in i projektet, dels att bygglov godkänns. Det förstnämnda kommer TFF först ta tag i när det politiska styret står helt klart efter valet i Trelleborg.
– Kommunen måste ta beslut i frågan vilket de sannolikt kan göra efter nyår. De äger den nuvarande arenan som är värderad till 38 miljoner kronor. Vill de sälja så inbillar jag mig att vi kan komma till en förhandling där vi vill att de kommer in i vårt arenabolag och då efterskänker de 38 miljonerna. Så det blir ingen kostnad för skattebetalarna.

Arenan, som som sagt är långt ifrån klar än så länge, är tänkt att rymma 8000 åskådare, vilket kan tyckas vara lite.
– Det är bättre med en kompakt arena än en halvfylld Swedbank stadion, menar dock TFF:s ordförande.

Leave a Comment