Ny fotbollsdag.

Ännu en underbar fotbollskväll till enda. Idag fick vi se Barcelona något överraskande förlora mot nykomlingarna Numancia med 1-0. Av det jag såg av matchen så blev jag inte det minsta imponerad av katalanerna. Precis som i fjol så spelar laget bra stora delar av matchen, men har otroligt svårt sätta pricken över i:et. Trots att fotbollsexpeter runt om i lander tippar Barcelona som segrare av La Liga, så står jag fast i det jag skrev igår.

Inte heller Real Madrid lyckades vinna i premiären. Förbannelsen på Riazór fortsätter för Raul & co, där dem inte vunnit sedan 1991. Av fjolårets topp 7 lag var det endast Atletico Madrid som vann, detta sedan Malaga besegrats på ett övertygande sätt med hela 4-0, efter bland annat två mål av Diego Forlán. Både Sevilla och Villarreal kryssade i sina öppningsmatcher.

Trots att jag inte är ett fan av engelsk fotboll så måste jag bara nämna SWP comeback i Man City tröjan. Två mål och ett imponerande spel av den lille kantspringaren bådar gott för Mark Hughes manskap. Förra säsongen skaffade jag Canal+ sport bara för att se på Man C och Svennis matcher, något jag knappast kommer att göra i år. Jag nöjer mig med den spanska ligan och enstaka Serie A matcher som TV 4 kommer att visa.

Nästa vecka är det dags för landslagsspel vilket innebär att ligorna tar paus i en veckan. Det ska bli roligt att se hur Lagerbäck kommer att formera sitt landlag. Jag är nog en av dem få som hoppas att han inte väljer att fortsätta spela 3-5-2. Att släppa kanterna som man gör i och med den taktiken är dumdristigt, mot dem bättre nationerna kommer man att straffas omedelbart. Se bara hur Frankrikes mål kom till i träningsmatchen.

Leave a Comment