Nytt benbrott hos Arsenal

Lördagskvällens match mellan Stoke och Arsenal slutade i en tragedi. För fyra dagar sedan var det exakt två år sedan Eduardo da Silva bröt benet, och blev borta ett år. Nu var det dags igen. Ungefär 65 minuter in i matchen kolliderade de unga talangerna Aaron Ramsey och Ryan Shawcross. Man såg direkt att något var fel. Ramseys ben stack ut i en mycket konstig vinkel, vilket genast gav kopplingar till Eduardos benbrott. Shawcross blev utvisad, och han grät medan han gick ut från planen, samtidigt som Ramsey snabb kördes till sjukhus framför ögonen på de chockade spelarna.

Matchen började med ett tidigt mål för Stoke, och Danny Pugh, och Nicklas Bentner kvitterade efter 32 minuter. Efter 90 minuter satte Cesc Fábregas 2-1 på straff, och hedrade Ramsey genom att klappa sig på högerbenet. På stopptid gjorde även Thomas Vermaelen 3-1.

Det är bara att hoppas att Aaron Ramsey kan spela fotboll någon gång igen, och så snabbt som möjligt. Frågan är då hur mycket potential han tappat. Det är även en mycket tråkig situation för Ryan Shawcross, som (otroligt nog) blev utbuad av vissa Arsenal-fans, efter olyckan. Vi får hoppas på att båda dessa spelare kan komma tillbaka från detta, och att det var Arsenals sista benbrott på länge!

Leave a Comment