Oavgjort i härligt mereyside-derby.

Så var det dags igen.
Lillebror Everton med en kanonstart på säsongen mot storebror Liverpool med en något sämre start på säsongen.
Ett merseyside-derby har nog sällan varit hetare. Och vi blev inte besvikna.

I Liverpool tvingades man vila skadade målvakten Pepe Reina och tvingades därmed förlita sig på Brad Jones i målet samtidigt fick Everton tillbaka belgaren Marouane Fellaini från start igen efter hans skada.
Det var två lag som verkligen ville framåt och efter fem minuter slår Evertons Steven Naysmith en lång boll som Jelavic löper på men Brad Jones kommer ut perfekt och greppar bollen.
Efter 14 minuter blir det rörigt i Evertons straffområde när Jose Enrique slår in ett inspel från kanten Raheem Stearling når den inte men där bakom dyker Lois Suarez upp som slår in bollen med kraft i mitten och där träffar den höger bennet på Layton Baines och det är 1-0 till Liverpool.
I 20:e minuten får Liverpool en frispark och det innebär som alltid Steven Gerrard och med den frisparken hittar Gerrard Luis Suarez huvud och det innebär 2-0 för Liverpool som därmed får en drömstart på matchen.
En minnut senare skulle dock Leon Osman som orsakade frisparken vid 2-0 få revansch när Brad Jones boxar ut en hörna som landar hos Osman som drar till och reducerar till 2-1.
Kvarten senare får Fellaini bollen inne i straffområdet och sänder in bollen framför Brad Jones på vinst eller förlust och det blir vinst när Steven Naysmith kommer in och trycker in bollen till 2-2. Vilken halvlek!

I andra halvlek valde Liverpool tränaren Brendan Rodgers att byta spelsystem till ett 3-5-2. Efter bara fyra minuter i andra halvlek får Raheem Stearling ett friläge med Everton målvakten Tim Howard men han chipar bollen dock långt utanför.
I 60:e minuten fick Everton ett bra läge för att göra 3-2 men Jelavic missade inspelet med minsta marginal.
Därefter lugnade matchen ner sig och det dröjde fram till 93:e minuten innan det hände något. Återigen var det en Gerrard hörna som hittade huvudet på Coates som nickar ner bollen till Suarez och 3-2 för Liverpool men linjemannen ville annorlunda och höjde flaggan för frispark till Everton då Coates ansågs ha gått in för hårt. Liverpool skulle även hinna med en chans till när Raheem Stearling bryter in hittar Jonjo Shelvey som får fram bollen till Suarez som träffar burgaveln. Matchen slutar alltså 2-2.

Matchen blev precis sådär intensiv med både chanser och känslor utan att för den delen behöva dra iväg och bli ful som man bara önskar att alla derbyn var. Den här matchen hade allt som man kunnat önska sig energi, chanser, en vändning, känslor, snack mellan spelarna och vi fick till och med in ett omdiskuterat bortdömt seger mål. Båda lagen kan nog vara nöjda med det här resultatet. Rodgers tar poäng borta mot ett Everton som har betydligt mer flytt i sitt spel än vad Liverpool har och Moyes har ju lite tur med det där bortdömda målet som visserligen inte är fel men situationen är enligt mig 50-50.
I veckan såg jag på Facebook att en Liverpool suporter tog upp att man borde bänka Pepe Reina för att få fram lite hunger hos honom och därmed få honom att bli skärpt igen. Efter att ha sett Brad Jones idag säger jag att det vore tjänstefel med ett sådant byte med all respekt för Jones men Reina känns tio gånger säkrare. Stundtals ser det ut som att Jones hanterar bollen som en tvål och Reina vet åtminstone hur man greppar en boll.

Leave a Comment