Oavgjort i Skånederbyt

Helsingborgs IF och Malmö FF spelade oavgjort i måndagens Skåne-derby på ett blåsigt och regnigt Olympia efter att Jere Uronen gett hemmalaget ledningen och Wilton Figueiredo kvitterat med fem minuter kvar av ordinarie tid. Detta innebär att Malmö numera ligger trea i tabellen, två poäng efter Häcken och Elfsborg och på samma poäng som AIK. Helsingborg är visserligen bara två placeringar efter MFF, men åtta poäng blir svårt att hämta in på sju omgångar.

I den första halvleken, som var väldigt underhållande, kunde Malmö fått med sig en straff då Miiko Albornoz inlägg täcktes undan av May Mahlangus högerhand. Stefan Johannesson valde dock att låta spelet fortsätta. Istället kunde Helsingborg ta ledningen i den 56:e minuten när Jere Uronen drog ett långskott från trettio meter och Johan Dahlin missbedömde bollstudsen vilket ledde till att bollen smet in bakom honom.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid utmanade Dardan Rexhepi mittbacken Joseph Baffo i straffområdet, men Baffo kom tillbaka och slog bollen via Rexhepi ut bakom kortlinjen. Detta var dock svårt att urskilja för domare Johannesson som snabbt tog ett beslut om att låta Malmö få en hörna. På denna hörnan kunde sedermera Wilton Figueiredo kvittera till 1-1 vilket ledde till stort missnöje bland hemmaspelarna.

Leave a Comment