Obolo återvänder hem

Den argentinske anfallaren Ivan Obolo har skrivit kontrakt med Arsenal de Sarandi. 28-åringen som kom till AIK för två och ett halvt år sedan återvänder nu till den argentinska klubben efter totalt 85 tävlingsmatcher för AIK och gjorde 28 mål. Obolo var en av de stora mannarna som låg bakom AIK:s guld i höstas. Argentinaren spelade samtliga matcher för AIK i Allsvenskan och Svenska cupen och han svarade för 13 mål i dessa matcher varav nio i Allsvenskan vilket räckte till en sjundeplats i skytteligan.

-Iván har bidragit med allt man kan begära av en professionell spelare. Den hårt arbetande spelaren kombinerat med kvalité och klass, säger AIK:s tränare Mikael Stahre.

– Iván har med sitt sätt att spela, träna och vara inte bara varit starkt bidragande till lagets resultat, utan också i den interna kravställningen och utvecklingen av AIK:s egna spelare. Iván är en förebild i det utvecklingsarbetet som pågår där vi definierar egenskaperna för hur en modern Smokinglirare spelar och verkar, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

*AIK uppger att eftersom Oboloköpet finansierats externt kommer klubben inte att tjäna något nu.

*AIK uppger även att anfallaren Mikael Thorstensson är klar för supperettanlaget Assyriska från Södertälje.

Leave a Comment