OFFICIELLT: DIF värvar back från Tyskland

Tidigt under morgonen så presenterade Djurgården sitt åttonde (!) nyförvärv inför säsongen 2012. Andreas Dahlén är spelaren som DIF har knutit åt sig.

Magnus Pehrsson fortsätter att bygga det nya Djurgår’n. Sedan tidigare har etablerade spelare såsom Yussif Chibsah, Kasper Jensen och James Keene värvats – nu kommer nästa erfarna nyförvärv, Andreas Dahlén är namnet.

Redan 2010 så ska den före detta Gefle-spelaren ha varit på väg till stockholmsklubben – men då ska han ha avböjt i sista sekund för att stanna i tyska Frankfurt. Nu, två år senare, så gav Djurgården ett till försök och denna gång nappade den kompletta ytterbacken. Till DIF.se så berättade Andreas att han och sin sambo länge velat bo i Stockholm och det gjorde lagvalet naturligare. Han fortsatte även med att han var imponerad över hur strukturen i övergången sköts.

– De har verkligen en plan och gjorde ett oerhört seriöst intryck. Allt runt omkring verkar vara väldigt proffsigt och då blir det lättare att nå målen, sade han till Djurgårdens officiella hemsida.

Avtalet som lyder, gör att ytterbacken kommer att spela i de blåa ränderna minst ett halvår framåt. Magnus Pehrsson kommenterade anledningen till det korta kontraktet, som dock har en option på förlängning.

– Kontraktstiden hänger ihop med att Joel Riddez ännu inte är tillbaka för fullt. Det kommer att ta tre-fyra månader innan han är redo och vi vill inte behöva stressa in Riddez i laget. Med Andreas Dahlén i truppen blir vi mer kompletta i defensiven, säger Magnus Pehrsson till DIF.seLeave a Comment