Officiellt: Giuseppe Rossi lämnar Villarreal för Italien

Giuseppe Rossi med flera; foto:

Giuseppe Rossi med flera; foto: ”Laia”

Villarreals italienska stjärnanfallare Giuseppe Rossi är en man som det ständigt har florerat rykten kring genom åren. Säsongen 2011/12 blev dock en mardröm för både Villarreal och Rossi då han dels ådrog sig en allvarlig skada, som han ännu inte är återhämtad ifrån, samt att klubben hans blev nedflyttad till Segunda División efter en mycket svag säsong i La Liga. 25-årige Rossi stannade i Spanien och Villarreal trots att det skulle bli spel i andraligan, men efter över fem år i klubben så står det nu klart att han lämnar landet för ett nytt äventyr i Italien och Fiorentina. Kontraktet med den italienska ligafyran gäller fram till 2016 och Rossi kommer bära nummer 49.

I oktober 2011 kapades Giuseppe Rossis korsband och sedan dess har han dragits med skadan och opererats hela tre gånger de senaste 18 månaderna. Rossi är fortfarande inte fri från sin skada och förväntas inte vara återhämtad förrän i slutet av mars.

– Jag är lycklig över att vara här. Fiorentina är en stor klubb och de visade stort intresse för mig. Jag hoppas att vara tillbaka i form så fort som möjligt så att jag kan börja spela igen framför Fiorentina-fansen. Jag vill dock vara säker på att jag är 100%. Jag har spenderat en lång tid utomlands, jag är glad att komma tillbaka till Italien, sade Giuseppe Rossi på dagens presskonferens enligt Fiorentinas officiella hemsida.

Leave a Comment