Officiellt:Brendan Rodgers är Liverpools nya tränare

Så då var dagen här. Inte bara den dagen då transferfönstret öppnar. För Liverpool har denna dagen två betydelser. Först och främst så är Warrior numera klubbens märke, istället för tidigare Adidas. Men huvudnyheten är att man idag har via en presskonferens presenterat Brendan Rodgers som tränare.

Vem är då denna Brendan Rodgers? Jo, han är en relativt ung tränare, 39 år gammal. Är född och uppvuxen i Nordirland. Men trots sin unga ålder har han varit aktiv inom fotbollen som ledare i nästan 20år. Han fick tidigt lägga sin spelarkarriär på hyllan på grund av en knäskada. Han har jobbat med bland annat Jose Mourinho i Chelsea. Sin tränarutbildning fick han delvis när han självmant bosatte sig i Spanien en tid, vilket gör att han talar bra spanska och lär sig numera även att behärska det italienska språket.

Rodgers är en tränare som förespråkar en offensiv fotboll, vilket vi har fått se Swansea spela. Tidigare har Rodgers varit tränare i Watford, Reading och som ovan nämnt Swansea.

Under dagens presskonferens sa Brendan Rodgers ganska klart att det var ett svårt beslut att lämna Wales och Swansea, men när en klubb som Liverpool hör av sig är det nästintill omöjligt att tacka nej. Han trivdes bra där och hade en bra relation med styrelsen, fansen och spelarna. Rodgers påpekade att det är en ambition man alltid har att träna storklubbar och nu har han fått den chansen. Nordirländaren sa också att han ser fram emot att få leda spelare som Gerrard, Carragher, Reina och Bellamy.

Brendan Rodgers skötte dagens presskonferens på bästa sätt, svarade ärligt och han kommer ge allt-sitt liv-för att ta Liverpool åter till toppen. Den unga tränaren har båda fötterna på jorden och levererade svaren på bästa sätt tidigare idag. Något som han gjorde klart för oss som följde den var att han inte ville jobba med en Director of Football(Sportchef), där har det ryktats om en viss Van Gaal. Men det ryktet fick ett slut idag. Vad som kommer hända med ledarstaben som finns just nu med bland Steve Clarke återstår att se.

Nu återstår det att se hur Liverpool med sin nya tränare kommer agera med spelare in och ut. Transferfönstret öppnade idag och nu väntar det en spänning om vad som händer med till exempel spelare som Kuyt, Maxi och dom två utlånade spelarna Joe Cole och Aquilani. Och vilka spelare som värvas. Något som det ryktas om med denna övergången är att Liverpool inte får värva spelare från Rodgers tidigare klubb Swansea, men detta är än så länge oklart.

Nu börjar det en nu era med Liverpool. Ny tränare med troligtvis ny ledarstab bakom sig. Nytt sätt/tänk att spela fotboll. Är Brendan Rodgers rätt tränare att leda Liverpool framåt under tre kommande åren. Frågar ni mig så är svaret ja.

Fakta om Rodgers:

Född: 26 Januari 1973
Födelsestad: Carnlough, Nordirland
Position som spelare:Försvarare
Spelarkarriär: Ballymena United (1984-90), Reading (1990)
Tränarkarriär:Watford(2008-2009), Reading(2009), Swansea City(2010-2012), Liverpool(2012-)

Leave a Comment