Omgång 31 är spelad, men kampen fortsätter

Det kan inte poängteras hur jämn kampen om dom två sista platserna till nästa säsongs spel i Champions League är, inte bara sportsligt utan även ekonomiskt. Just nu är det fyra lag inblandade. Fyra lag som gör allt för att knipa platserna tre och fyra i tabellen.

Helgens förlorare var Arsenal som förlorade sin match, borta mot Queens Park Rangers förlorade Gunners med 2-1. Det var Arsenals nionde förlust i ligan, trots det så har man för närvarande plats tre i tabellen med sina 58 poäng. Lika många som Tottenham har, men Arsenal har bättre målskillnad.

Tottenham har vi alltså på en fjärdeplats, sista platsen som ger spel i Champions League, 58 poäng har Spurs. I helgen tog laget en viktig seger hemma mot Swansea, siffrorna skrevs till 3-1. Detta gör att Spurs hakar på toppfyra.

På femteplats hittar vi ytterligare ett lag från London, nämligen Chelsea. Ett Chelsea som på 31 matcher har skrapat ihop 53 poäng tack vare vinsten mot Aston Villa på Villa Park. Segersiffrorna där skrevs till 4-2. Chelsea som fått lite nytändning sedan Di Matteo fick ta över tränarposten sedan Villas-Boas fick sparken. Om det räcker hela vägen återstår att se.

Sjätteplatsen innehas av Newcastle, som även dom tog en viktig seger, hemma mot Liverpool vann man med 2-0. En relativt enkel seger mot ett svagt Liverpool. I och med denna trepoängare så står laget på 53 poäng, lika många som Chelsea men man har sämre målskillnad.

Det skiljer fem poäng mellan 3:e och 6:e platsen, vilket gör att dom sju resterande omgångarna i ligan kommer bli väldigt viktiga för dessa fyra lagen. Just nu har Arsenal och Tottenham ett litet försprång, men man är jagade av Chelsea och Newcastle. Dessa fem poäng som det skiljer är inget tryggt avstånd, det kommer krävas att lagen sköter sina uppgifter och plockar poäng varje match, gärna tre stycken.

Nästa omgång spelas nu under påsken, där väntar det tufft motstånd för samtliga dessa fyra:

6/4 Swansea-Newcastle
7/4 Chelsea-Wigan
Sunderland-Tottenham
8/4 Arsenal-Manchester City

Leave a Comment