Omgång 8 i Serie A

På Lördagskvällen sparkade ligans åttonde omgång igång.

Fiorentina-Catania = 2-2

Redan efter 20 minuter satte Stevan Jovetic 1-0 hemma på Artemio Franchi, men precis innan halvtidsvilan var Gennaro Delvecchio framme och petade in kvitteringen efter en tilltrasslad hörna. En kvart in i andra halvlek fick Jovetic läge igen, han tog med sig bollen och satte den snyggt skruvad vid bortre stolpen! Ett riktigt klassmål! Men som så många gånger tidigare, lyckades inte Viola hålla tätt på hemmaplan, efter ännu en tilltrasslad situation var Maxi Lopez framme och tryckte in kvitteringen och Catania reste hem till Sicilien med 1 pinne i bagaget.  Båda lagen skapade vassa målchanser men Cesare Natalis volley i början av andra var värt ett bättre öde! Frågan jag ställer mig efter matchen är hur länge Fiorentina får behålla Stevan Jovetic, killen är endast 21 år men visar under matchen att han är för bra för Fiorentina.

Juventus-Genoa=2-2

Alessandro Matri svarade med 2 mål i matchen mot Genoa, likt en måltjuv var han alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Tyvärr för Juventus så kvitterade Genoa två gånger om där nyförväret Andrea Caracciolo retsamt hann före sin försvare och petade in kvitteringen, 2-2 när endast fem minuter återstod av matchen. Kanske kan den gänglige Caracciolo få igång målskyttet ordentligt nu!

Lecce-Milan=3-4

En match med två ansikten, första halvlek där Lecce spelar smart, enkelt och framförallt effektivt mot ett virrigt Milan. Giacomazzi öppnade målskyttet men den utlånade Milano-backen Massimo Oddo ville inte vara sämre utan placerade enkelt in 2-nollan i mitten av första halvlek. Grossmüller satte 3-0 kort därefter och Milan spelarna såg uppgivna ut. Men den briljante tränaren Massimo Allegri hade två ess i rockärmen och stuvade om laget inför andra halvlek och in kom Kevin Prince-Boateng och Alberto Aquilani. Inom loppet av 18 minuter hade ”Prince” reducerat två gånger om men även satt kvitteringen på Via del mare! Milan tryckte på och fick till sist in segermålet, den ovana målskytten Mario Yepes fick frälsa sitt Milan och 3 poäng till de vitklädda var ett faktum.

Udinese-Novara=3-0

På Stadio Friuli visade mannen, ikonen, lagkaptenen Antonio di Natale prov på bländande fotbolls när hans Udinese slog tillbaka ett uddlöst Novara under Söndagseftermiddagen. Likt en måltjuv lirkade di Natale in 1-0, slog hörnan som Maurizio Domizzi knoppade in samt knorrade in en frispark direkt efter halvtidsvilan. Antonio di Natale som vunnit Serie A.s skytteliga de två tidigare säsongerna visade ingen pardon och är nu uppe i skytteliga topp med sex gjorda mål. Finns det någon som kan hänga med di Natale i jakten på en tredje skytteliga titel tro? Laget toppar just nu Serie A men i och med spelarflykten till den här säsongen trodde nog ingen att de svart-vita skulle ha börjat såhär starkt.

Roma-Palermo=1-0

Luis Enrique startade med ungtuppen Erik Lamela  mot Palermo inför hemmapubliken på Stadio Olimpico. Redan efter åtta minuter frälste Lamela hemmalaget genom att sätta matchens enda mål från höger position skruvat vid bortre stolpen. Den unga argentinaren har tyvärr varit skadad i premiäromgångarna för sitt Roma men det kan ha gjort gott för honom då han det såg ut som han njöt vare sekund han fick vara på planen. En tröttkörd Lamela fick ta emot publikens jubel när han blev utbytt i slutet av matchen. Grabben har verkligen potential och kommer med sin spetskvalité bidra med många härliga stunder för sitt nya lag. Matchen i sig var en svängig historia där Roma hade oerhört svårt att stänga matchen. Fabrizio Miccoli, Josip Ilicic och Mauricio Pinilla hade sina chanser men Maarten Stekelenburg i Roma-målet visar att han är värd varenda krona. Samt när han inte fanns i vägen hade Roma, capitano futuro att förlita sig på.

Parma-Atalanta=1-2

1.61 m gräddat med 54 kg Maximiliano Moralez avgjorde på egen hand med två mål, mötet med Parma på Ennio Tardini. Argentinaren som kan komma att bli en profil i ligan redan denna säsong är uppe i fyra gjorda mål och med sin anfallskollega German Denis (också fyra gjorda mål) kan de få de mest meriterade försvar på fall. Med farten som främsta hot kommer många lag åka på pumpen i årets Serie A mot formstarka Atalanta. Om inte de hade startat säsongen med -6 poäng hade de delat på andraplatsen i ligan med Lazio.

Inter-Chievo=1-0

Mister Ranieri fick lite andrum med vinst hemma mot Chievo. Matchen avgjordes på en hörna där Thiago Motta knoppade in den med huvudet. Inter spelade stabilt och lät inte Chievo komma till farliga lägen och satte inte Julio Cesar på prov. Med Christian Chivu i den nygamla mittbacksrollen kom han mer till sin rätt och avvärjde enkelt de anfall motståndarlaget försökte sig på. Frågan är bara om Claudio Ranieri fotbollsfilosofi  är Inters framgångsrecept. Mannen med den gråa flinten har redan varit i Juventus och Roma med blandade resultat. Endast framtiden kan utvisa om så är fallet…

Siena-Cesena=2-0

Segerlösa Cesena åkte återigen på en förlust och med två pinnar på de inledande matcherna bådar det inte gott. Siena kunde komfortabelt gå ut och vinna med 2-0. Målskyttar i matchen var Emanuele Calaiò och Pablo González. I Siena spelar för övrigt en personlig favorit som enligt egen åsikt är rikligt underskattad, Gaetano D’Agostino som med framgång kan spela i ett bättre lag i Serie A.

Cagliari-Napoli=0-0

Med tre bollar i virket kunde inte Napoli ta med sig tre pinnar hem till Neapel. Med ett missvisande passningsspel var inte Napoli sig likt och motivationen mot ”sämre” lag ska ifrågasättas. Edison Cavani var osynlig matchen igenom och Ezequiel Lavezzi blev utbytt i den 53.e minuten med ett gult kort i bagaget. Ska Napoli försöka sig på att vinna ligan redan den här säsongen måste matcher som dessa vinnas. Skärpning!

Bologna-Lazio=0-2

Kvällsmatch på Dall’Ara, omgångens sista match, skulle Lazio hänga på i toppen och avsluta omgång åtta som ligatvåa? Efter en sömnig och intetsägande första halvlek där det enda värt att notera var att Bologna-anfallaren Robert Acquafresca satte bollen i eget mål, efter en hård frispark från Hernanes i mitten av första halvlek. I den 48.e minuten prickade Senad Lulic en Bolognaförsvare så bollen återigen ändrade riktning och hamnade bakom Federico Agliardi i hemmamålet. Bologna försökte få igång spelet och skapade några vassa lägen men oturen grinar Bolognaspelarna i ansiktet. Försvarsspelaren Mikael Antonsson saknades idag och försvarsspelet var allt annat än bra.