O'Neal måste bli kvar i Villa

Dailey Mirror skriver idag att Aston Villa förnekar alla rykten om att managern Martin O’Neal skulle vara på väg att lämna klubben.
Ryktena har sagt att Martin O’Neal ska ha velat lämna klubben efter att ha hamnat i konflikt med ägaren Randy Lerner. Men enligt Villa finns det alltså ingen som helst sanning i dessa rykten. Jag tror att Villa-fansen ska tacka för det.

Om Martin O’neal skulle lämna Villa skulle det vara en extremt stor katastrof för London klubben. Man har fortfarande chansen att göra en praktskräll och sno åt sig den så åtråvärda fjärde platsen som innebär spel i Champions League. Men om O’Neal nu skulle lämna sitt jobb som manager är jag beredd att hävda att Aston Villas chanser att klara av att ta den platsen vore minimala. Man byter inte tränare mitt i en framgångsrik säsong det är en oskriven regel inom fotbollen. Man måste komma ihåg att O’Neal i år fört laget till final i Liga Cupen, en som det ser ut topp placering i ligan och dessutom har man nått semifinal i FA-cupen. 
Jag tror inte att O’Neal kommer att lämna Villa under våren däremot är det inte omöjligt att han gör det efter säsongen. Enligt ryktena är O’Neal en kandidat till att ta över både Liverpool som alla vet haft en dålig säsong och Manchester United där Sir Alex kanske börjar känna att han inte vill träna klubben i all evighet. Om det finns någon sanning i ryktena kommer antagligen O’Neal att dra för jag tror inte han kommer att kunna motstå möjligheten att få träna en av ”The Big Four” klubbarna.
Jag tror att O’Neal kan bli en riktigt bra tränare för båda klubbarna.
Vi kan bara titta på vad han gjort med Aston Villa som är en klubb med betydlig mindre resurser.

Leave a Comment