Owen + Liverpool = Falskt!

Michael Owen, tidigare storstjärna i Liverpool är väldigt nära att skriva på för Pools stora rivaler, Manchester United. Owen, som för bara någon vecka sedan var desperat efter att hitta en klubb på grund av sitt avslutade kontrakt med Newcastle, har nu ryktats vara på väg till flera Premier League-klubbar, varav alla på nedre halvan av tabellen. Nu har alltså storlaget från Manchester uttryckt sitt intresse och kontraktet sägs snart vara påskrivet.

Owen har redan klarat en läkarundersökning som testade hans knä, som han haft stora problem med länge. Idag gjorde han även sin första träning med klubben, något som tyder på att bara en påskrift fattas från att Michael Owen går på free tranfer till Manchester United, och därmed kanske bildar ett anfallspar med Wayne Rooney, precis som vissa matcher i Englands landslag.

Om affären genomförs, vilket det verkar som, lär Owen bli mycket hatad bland Liverpools fans, som knappast lär glömma hans svek. Frågan är bara om Manchester Uniteds fans kommer acceptera honom, han gjorde ju faktiskt många bra saker under sin karriär i Liverpool. En annan fråga är om Ferguson lyckas få Owen att spela minst 15 matcher. Tveksamt…

4 Comments

 1. Owen, helt fel värvning för United..

 2. Jonael

  Jag är en av väldigt få som tror att Owen kan lyckas nu.
  Det är helt rätt värvning faktiskt..

 3. Tomas

  Owen var en fantastisk talang och när han får vara frisk är han en riktigt vass anfallare. Men har har ju som sagt en trasig kropp. Men Owen är väl täkt att ersätta Tevez i United och får han spela lika ”mycket” som Teves gjorde senaste säsongen kanske så ska han npg hålla för det =). Han måste väl räknas som 3:e eller kanske till och med 4:e forward. Därför kan jag också tycka att i alla fall Owen gör rätt i att välja United eftersom han kommer att matchas sparsamt vilket då innebär att han kanske lyckas hålla sig hel. Efter kanske 2 säsonger i United med ökat förtroende så kanske han har byggt upp sin kropp igen och håller för 2 matcher i veckan. Men som det ser ut nu om han skulle gå till en mindre klubb där man skulle bygga laget kring honom och matcha honom stenhårt så skulle han bara gå sönder igen. Det finns många sådana exempel. Trasiga spelare måste våga trappa ner ett tag för att bygga upp kroppen igen. Grundträna mer, spelet sitter i ryggmärgen.

  Om det är rätt värvning för united är inte lika klart, men om han får vara hel så är det väl det, han är ju en vass forward och är en liknande speltyp som både Rooney och Tevez. Sen vad fansen tycker är mindre viktigt. Fansen älskar alla som gör mål och vinner matcher åt laget. =)

 4. Håller med dig till viss del Tomas. Men jag tror United kunde hitta någon bättre, istället för att värva från newcastle. Såg ungefär 6-8 matcher på Newcastle iår, dock så var inte Owen med alla. Då var han inte så jätte vass.

  Hade större förhoppningar. Dem kan prestera bättre än så på transfermarknaden.

Leave a Comment