Patrik om VM

1.Vilket lag tror du vinner VM, varför?
Skulle nog säga Spanien men efter mycket tänk så tror jag faktiskt detta VM kan tillhöra Holland som har en offensiv som när det stämmer är helt underbar + att dem i kvalet spelade solid fotboll både offensivt men framförallt defensivt efter målskillnaden 17-2 i kvalet och 8 segrar inte så mycket till storsegrar men dem gjorde jobbet. Ända laget som verkligen spelade i bättre stil var Spanien och frågan är om spanjorerna kan ta VM så som dem tog EM. dessa två lag är dem jag tror på mest och som outsider har jag USA som i Confederation cup visade framfötterna.

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?
Elfenbenskustens träningsmatcher inför har väl varit lite si och så. Nigeria ännu värre. Tror på kamerun med Etò som ska visa vägen om dem får flytet i början kan dem rida på en medgångs våg på hemma kontinenten. För övrigt så hoppas jag överallt annat att vi får se Sydafrika i åttondelsfinal kanske även kvartsfinal då det är erkänt att det brukar gå bra för värdnationen i mästerskap.

3.Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker de?

Dem spelar i den så kallade dödens grupp. Med Elfenbenskusten, Portugal och Brasilien. Jag tror faktiskt att dem skulle kunnat ta sig till åttondelsfinal om det inte vore för just att gruppen på förhand är väldigt bra och svår. Dock ska ju sägas att Elfenbenskusten inte rosat marknaden på senaste tiden och kan Nordkorea tar 3 poäng där så. Tyvärr spelar dem 2 lagen mot varandra först i 3 matchen så Nordkorea måste sno poäng redan innan dess för att nå någon vart.

4:
Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre lag kan chocka och utmana om titeln?
Tror jag något mindre lag kan utmana. Nej inte till att ta hand om VM pokalen. Men jag hoppas framförallt på Sydafrika eller något annat afrikanskt lag då kontinenten skulle må bra av ett lag i en kvartsfinal eller ännu längre fram i turneringen.

5.Vem vinner skytteligan i VM?
Kryllar av potentiella spelare som kan vinna bara välja och vraka. Mycket hänger på att laget fungerar bra och spelar bra. Milito i argentina om han får spela vilket nog kan bli svårt. Många säger D. Villa.

Nja säger jag visst kan det bli så men tror Spanien kommer ha ett mer utspritt målskytte där Torres gör mest mål av anfallarna dock int mer än 4 under slutspelet. Drogba eller Etò om något av lagen Elfenbenskusten eller Kamerun ska gå långt måste dessa herrar producera. I år är turneringen i Sydafrika alla afrikanska länder vill visa upp sig och verkligen kämpa än mer detta år och nån av dessa herrar klarar utmaningen. Holland har R. Van Persie men holländarnas målskytte är också utspritt men MR RVP är en personlig favorit och därför ser jag gärna han ta hem detta.

6.Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer att mötas i en final?
Vill väldigt gärna att vi får se ett afrikanskt lag i VM finalen i år !. Det hade varit stort. Vilka lag som möts spelar mindre roll egentligen inramningen och allt det som spelarna har att spela för skapar en bra match iallafall. Hoppas på Holland i en final mot vilka ja Sydafrika 😉
Tror att Holland kan komma till finalen och att dem där ställs mot antingen Spanien/Argentina.

7:
Till sist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-VM?
Att få se bra fotboll och att detta ska vara ett uppsving för den afrikanska kontinenten.

Leave a Comment