Peace Zlatan, Stanna hemma…

Mourinho har fått som han ville! Att Zlatan ska vara i landslaget är nog de flesta svenska fansen positiva till men, inför Sverige – Frankrike ville Inter managern helst se sin guldklimp på bänken eller i bästa fall hemma i Milano om man ska tro media. I Italien har det varit helt annorlunda enligt Zlatan ”lycka till”, ”vi ses på torsdag” är ord han har hört ifrån ledningen inför landskampen.Varför detta jo, allt grundar sig på skadan som Zlatan ådrog sig under andra halvan av Seria A sässongen 07/08. Mourinho är rädd att Ibra ska få känningar i knät och icke kunna medverka i premiären borta mot Sampdoria den 30:e augusti

Men om man ska dömma Zlatans fysiska form efter matchen mot Benfica i helgen så såg det helt OK ut. Men, nu har tydligen har stjärnan fått vända hem då knäet inte ville ge med sig. Nu väntar rehabilitering, en snabb återhämtning och att få se en Zlatan i supercup mötet emot Roma kan dock blir ett stort frågetecken. Nu är det upp till Inter om de vill fortsätta med att bygga upp Zlatan eller om de lägger honom på en vilo period med rehabilitering det återstår att se. För oss svenskar såg det lovande ut i måndags då Zlatan beträdde Rambergsvallen för träning med landslaget men, som sagt så blir den svenska publiken en stjärna fattigare denna gång.

I Inter lägret för övrigt har det varit födelsedagskalas för lagets ”soldat” Marco Materazzi som i dag firar sin 35:e födelsedag och inleder nu sin åttonde sässong för Nerazzurri. Dagen innan så blev den deffensive mittfälts stjärnan Esteban Cambiasso ett år äldre även han då han fyllde 28:a år. Förra veckan blev Inters yngsta stjärna Mario Balotelli italiensk medborgare då han fyllde 18 år och numera är han med och konkurerar om en utav de två forwards platserna i landslaget.
/ Alexander Löfberg

Leave a Comment