Peter Josef Jaboo svarar på frågor inför Milan-Juventus!

Nämn Juventus bästa och viktigaste spelare. Motivera varför de är bäst och viktigast.

Jag måste nog säga att Pirlo, Marchiso, Chellini och Buffon måste vara Juventus bästa spelare. Dom är eller har blivit de viktisgaste kuggarna i Contes spel och i Juventus anda. Jag menar förra året så hade vi extrema problem med vårt mittfält detta verkar vi nu ha löst med Pirlo och Marchiso som grundstenar. Dom är verkligen hjälpfulla i varje försvar och varje gång så följer Marchiso upp i anfallet och Pirlo lite hängandes efter och skyddar vid halvplan, så de två för de kompletterar varandra på underbara sätt och hjälper både framåt och håller tätt bakåt. Chellini tycker jag för, hans enorma anda för laget, viljestyrkan, fysiska styrkan, hans sätt att läsa spelet och veta vart han ska vara i rätt tidpunkt för att avbryta ett anfall är rent magiskt att se, han är ryggraden i Juventus försvar. Buffon valde jag för de Buffon, enligt mig världens bästa målvakt, fortfarande, även om han har en lång historia av skador. Han är fortfarande helt enkelt bäst. Inget lag är komplett utan en bra målvakt och Buffon är hjärtat i Juventus, kommer alltid vara det. Jag känner att jag måste lägga till en till spelare inte för han är bäst men för att han är bland dom viktigaste spelarna i Juventus moderna historia, mitt och tusentals andra Juventinos och även andra fotbollsälskare. Jag pratar om ingen mindre än Alessandro Del Piero. Om Chellini är ryggraden i försvaret och Buffon är Hjärtat så är Del Piero själen i Juventus. Det finns inget den gamla kaptenen inte gör för laget, vägvisning för de unga,  håller moralen högt på och utanför plan.

Juventus har gått väldigt starkt i år. Vad tror du det beror på? Hur mycket betyder Conte?

Conte betyder allt, det är han som har stått bakom Juventus super vändning i år, han gjorde väldigt smarta köp under sommaren för att komplettera hans fotbollsfilosofi, även om jag inte helt har kommit att förstå den. Han har ”rensat ogräsen”, han har gjort smarta köp, fått spelarna att tro på hans taktik, och äntligen lyckades återuppliva Juventus glöd, få laget att börja tro på sig själva och få spelarna att känna sig som ett lag, han har fått spelarna att tro på sig själva, få självförtroendet tillbaka och fått Juventus tillbaka där vi alltid hört hemma på toppen av Serie A och snart även på topp i Europa. Jag tycker även att han har varit väldigt framgångsrik med att inte ta någonting i förskott utan är väldigt försiktig med att säga något i media som kan skada laget utan han väljer att säga saker som bygger upp laget som en helhet, en enhet.

Milan har länge dragits med mycket skador och nu saknar man återigen Ibrahimovic. Försvinner Milans segerchanser redan där?
Det tror jag verkligen inte, ”Ibra” har verkligen aldrig lyckats spela bra mot sina gamla lag, det kan statisk bevisa, menar under både tiden i Inter och Milan har han endas lyckats göra ett mål mot sina gamla Mentorer. Så nej, dessutom utöver ”ibra” så har milan tillräckligt med spelare att kunna fylla lyckan efter honom.

Juventus spelar inte Champions League och får en viss fördel i och med det. Håller du med om det?

Till en viss del ja, vi har ligan och cupen att fokusera på och det är faktiskt väldig avslappnande att inte försöka klara av Europa-spel samtidigt som man kämpar i ligan och även kuppen.

Hur tror du matchen slutar?

Jag tror de blir en match med få men extremt viktiga mål. Tror att vi kommer få se en match av otrolig magnitud, det kommer bli jämt men tror att Juventus har en större vilja att vinna så tror de kommer bli 1-2 eller 0-1 till Juventus.

 

Leave a Comment