Peter om FotbollsVM

1. Vilket lag tror du vinner VM, varför?

För ett tag sedan var jag säker på att Tyskarna skulle ta hem det men så blev Ballack skadad så tror på skönspelande Spanien istället för att det bästa laget och ett underbart spel spetsat med bra avslutare.
Dock så är ju ett VM -94 influerat Brasilien ett lag som mycket väl kan ta hem det.

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?

Elfenbenskusten får min röst. Har en anfalls(och ytterforwards)uppsättning som är helt otrolig, ett mittfält med flera defensivt skickliga spelare som Toure och Zokora men även en ganska bra backlinje med frågetecken på vem som ska spela med Kolo Toure i mitten. Har ju Svennis också som jag faktiskt tror mycket på och som är bra på att sätta ihop ett lag.

3. Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker de?

Ja, har redan börjat följa just Nordkorea och trots att Jong Tae-Se(Kallas ”Asiens Rooney”) är en härlig spelare(två klass-mål mot Grekland i deras senaste match) så kommer Nordkorea sluta sist i gruppen på noll poäng. De tog sig igenom kvalet med en stark defensiv och snabba kontringar men räcker inte långt mot Portugal, Elfenbenskusten eller Brasilien

4. Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre
lag kan chocka och utmana om titeln?

Nej, Känns inte som de finns något mindre lag som kommer gå vidare från kvartsfinalerna ens men om man skulle gissa på något lag skulle de vara Elfenbenskusten.

5. Vem vinner skytteligan i VM?

David Villa, nu när han gått till Barca också kommer han stråla av självförtroende.

6. Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer
att mötas i en final?

Skulle ju helst vilja ha Danmark och England för att de är de man håller tummarna för men Danmark är alldeles för dålig, Tyskland-England skulle vara en dröm och att England vinner efter straffar.
Tror att Brasilien och Spanien möts i finalen.

7. Tillsist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-vm?

Senaste gången Sverige inte var med i VM var ju -98 och just den turneringen håller jag väldigt högt för de var min första turnering jag följde i. Dessutom var de ett väldigt bra VM och hoppas verkligen Detta VM kan nå upp i liknande standard även fast värdlandet inte kommer gå lika långt som då.

Leave a Comment