Petr Čech: För engelskmännen existerar inga kompisar

 Innan avresan till London pratade tjeckiska media med några spelare. Petr Čech berättade:

”Några gånger har jag spelat mot lagkamrater men aldrig mot så många som nu på onsdag. I det engelska laget är fem Chelseaspelare uttagna och för mig är det en speciell händelse.”

På frågan om det pratades något om mötet mellan Tjeckien och England i omklädningsrum efter senaste matchen, svarar Čech att de inte snackades så mycket eftersom Chelseaspelarna måste snabbt i väg för landslagssamling samma kväll.

Čech fortsätter: ”För de engelska spelarna existerar inga vänskapsmatcher. Varje match är mycket viktig för dem och dessutom finns skammen där att de inte tog sig till EM, vilket berörde hela nationen. Nu finns en stark motivation att ta sig till VM och alla spelar för en plats i laget.”

Den nya tjeckiska tränarstaben kommer att medföra förändringar i laget men Čech säger att atmosfären i laget är bra, som det alltid varit.

På frågan hur det känns att spela mot engelske idolen Beckham säger Čech lugnt: ”Jag tar matchen som ett möte med det engelska laget och inte en match mot Beckham. Han bara är en av spelarna i det engelska laget.”

Andra tjeckiska stjärnor gläder sig åt mötet med den engelska superstjärnan. Marek Jankulovski och Tomáš Ujfaluši är glada som barn på julafton åt matchen mot David Beckham. De har spelat mot många av de engelska spelarna men aldrig mot Beckham.

”Jag ser fram mot ett möte mot Beckham, säger Milans back Marek Jankulovski.

/Michal

Leave a Comment