Pogba ledde Juventus till seger

Efter att Lazio tappat poäng borta mot Palermo (matchen slutade 2-2)  hade Juventus chansen att rycka åt sig en ledning på fem poäng i toppstriden av Serie A. Udinese stod för motståndet på Juventus Stadium under lördagskvällen, ett Udinese där skyttekungen Antonio Di Natale fick inleda på avbytarbänken.

Juventus inledde starkt och hade två bra chanser under de första tjugo minuterna. Udinese-målvakten Daniele Padelli tippade först Arturo Vidals långskott över ribban, och sedan räddade han Emanuele Giaccherinis avslut med en benparad. Bortalaget försvarade sig sedan skickligt och verkade kunna få med sig 0-0 in till halvtidsvilan. Men med fyra minuter kvar av första halvlek kom matchens första mål från Paul Pogba. Och det var inte vilket mål som helst från den blott 19-årige mittfältstalangen, som från distans drog till på halvvolley, klockrent i ribbans underkant och in bakom den totalt chanslösa Padelli.

Udinese bytte in Di Natale i början av andra halvlek, men det hjälpte inte. Pogba dubblerade hemmalagets ledning med sitt andra mål i matchen. Med en snygg vändning med Udinese-spelare i ryggen, avancerade han fram och sköt in bollen från distans klockrent i det bortre hörnet. Mirko Vucinic fyllde på till 3-0 efter ett svagt målvaktsagerande från Padelli och Alessandro Matri fastställde slutresultatet till 4-0 när han tunnlade bollen förbi Padelli med tio minuter kvar att spela.

Juventus leder nu Serie A med fem poäng före Lazio. Om Napoli vinner sin söndagsmatch borta mot Fiorentina kliver de upp på 45 poäng, vilket är tre mindre än vad Juventus innehar just nu. Udinese ligger på nionde plats i tabellen efter 21 omgångar med sina trettio inspelade poäng.