Porto vann händelsefattig match mot Malaga

Det var ett Porto ikväll som skulle försöka få fart på anfallsspelet och ett Malaga som skulle se till att få med sig ett bra resultat när Porto tog emot Malaga i Åttondelsfinalen i Chamions League.
Porto försökte få fart direkt och redan efter tre minuter fick Marat Izmailov iväg ett skott som Willy i Malaga målet dock enkelt kunde greppa.
Efter 17 minuter får Porto en hörna där Sylvester Varela lyckas skarvicka ner bollen mot bortre stolpen men där lyckas inte Fernando få huvudet på den.
Sedan hände inte mycket tack vare ett Malaga försvar som var som en mur framför Willy ikväll. Porto gjorde vad dem kunde men fick aldrig hål på dem stabila spanjorerna.
I 33 minuten fick dock Jackson Martinez en yta bakom Malagas back linje han plockade fint ner bollen på bröstet och skulle bara lägga in den trodde han men då dök Malaga backen Sandro Sanchez upp och fick en fot emellan.
I 44 minuten fick Izmailov iväg ett skott med bra tryck som dock gick utanför.
Efter första halvlek stod det 0-0 och det tack vare ett mycket fint försvarsspel av Malaga.

Andra halvlek skulle fortsätta som första sett ut med ett Porto som ville skapa chanser men ett Malaga som inte ville tillåta dem få göra det.
I 52 minuten får Jackson Martinez in en fin boll in i straffområdet och där inne finns Izmailov i en bra position men han lägger bollen utanför.
Tre minuter senare skulle Porto dock få utdelning när vänsterbacken Alexandro kommer med en fin löpning på vänster kanten som öppnar upp Mslaga och spelar in bollen i straffområdet och där inne finns Joao Moutinho som kan lägga in bollen mellan bennen på den utrusande Willy och 1-0 för Porto!!! Helt plötsligt var det Porto som hade med sig resultatet. Frågan var nu om det här skulle tvinga Malaga att börja satsa framåt?
Malaga hade dock svårt att etablera något riktigt anfallsspel och det kändes mer som att man till slut nöjde sig med att se till att hålla ändå matchserien vid liv till returen i Malaga och matchen slutar 1-0 till Porto.

Det här kändes mestadels som ett riktigt sömnpiller. Ett hemmalag som vill få fart på matchen men inte klara riktigt av att få det och ett bortalag som mest kämpade för att serien fortfarande skulle vara vid liv när andra omgången blåstes igång. Men det är det här som är Champions League mina damer och herrar. Serien där slutspelet väldigt mycket handlar om att inte göra bort sig och hålla matchen vid liv in i det sista. Porto blev dem som fick gå ifrån kvällens match med fördel men ingen gigantisk fördel för det är bara ett mål som skiljer lagen åt och jag tror inte att Malaga direkt grät även om man såklart är besvikna över att inte framförallt kunnat hotat mer efter Portos ledningsmål.