"Portugal blir vårt tuffaste test hittills"

Spanska laget under nationalsången före gruppspelsmatchen mot Italien, foto: "Arvedui89"

Spanien slog igår ut Frankrike i den näst sista kvartsfinalen efter två mål av Xabi Alonso. Man är nu klara för onsdagens semifinal där man kommer ställas mot Portugal och vad Cesc Fábregas erfar kommer det bli Spaniens tuffaste test hittills i turneringen.

– De har duktiga individualister och starka spelare. Bortsett från deras goda uppbyggnadsspel så har de ett mycket farligt kontringsspel som vi måste se upp med. De har Ronaldo, Nani, Raul Meireles, João Moutinho. De har mycket bra spelare. Portugal blir vårt tuffaste test hittills, sade Fábregas efter kvartsfinalen mot Frankrike enligt Goal.com och fortsatte med att berätta om den nyss spelade matchen.

– Vi spelade riktigt bra första halvleken – faktiskt en av de bästa första halvlekarna i turneringen. Vi mötte Frankrike som spelade mycket bra. Vi är mycket glada nu. Jag kämpade hårt och sprang mycket. Det känns bra. Men oavsett hur det gick till så var det viktigaste att Spanien vann.

Spanien möter nu alltså Portugal i den ena semifinalen på onsdag kväll och vinnaren ställs mot Tyskland, England eller Italien i finalen fyra dagar senare.

Leave a Comment