Premier League-bloggen 29/5

Många nya rykten denna vecka. De mest intressanta enligt mig kan läsas nedan.

Chelsea

* Chelsea, som jagar mittfältare till nästa säsong, har lagt ett bud på Ribéry som skulle ge honom 60 miljoner i årslön och samtidigt 540 miljoner till Bayern Munchen. Ribéry, som redan tjänar 87 miljoner per år, har sagt att han inte är intrsserad. Även Bayern sägs ha dementerat budet. 

* Efter att inte lyckats värva Arsjavin, som ju till slut hamnade i Arsenal, verkar Chelsea nu ha köpt en annan rysk stjärna. Vänsterbacken i Rysslands EM-lag 2008, Yuri Zhirkov, har imponerat tillräckligt mycket på Abramovitj en tid, så Chelseas ägare har gett CSKA Moskva 230 miljoner för ryssen.

Liverpool

* Precis som med Kuyt, Agger och Gerrard har Pool skrivit långtidskontrakt med en av världens bästa anfallare, Fernando Torres, som gjort 38 mål på 57 matcher i Liverpool. ”Fernando är en av de bästa anfallarna i världen idag och i hans ålder kan han bara bli bättre” säger Benítez.

Manchester City

* En av Manchester Citys nyckelspelare, Stephen Ireland, har skrivit på ett femårskontrakt med sin klubb. Enligt Ireland finns det inget som kan få honom att lämna Manchester.

Portsmouth

* Veteranen Sol Campbell, vars kontrakt nu går ut, kan vara på väg till Schweiz och FC Basel. Han skulle isåfall få avsluta sin karriär där med ett treårskontrakt.

* Portsmouths nya ägare, oljemiljardären Suleyman Al Fahim, sägs vara intresserad av Sven-Göran Eriksson. Enligt Svennis agent vill Eriksson tillbaka till klubbfotbollen, och eftersom Portsmouth har pengar och ambition är det en intressant klubb.

Stoke

* Paul Scholes, som själv sagt att han går i pension efter nästa säsong, jagas av Stoke. Får Stoke som de vill kommer Scholes bli spelande tränare i klubben.

Sunderland

* Sunderland kommer inte att köpa Cissé, som därmed återvänder till Marseille nästa säsong. Cissé gjorde 11 mål på 38 matcher för Sunderland. Även Dwight Yorke, som bara fått starta i fyra ligamatcher, kommer att lämna klubben, eftersom han inte kommit överens med Sunderland om ett nytt kontrakt. Dessutom kommer Davenport och Ben Haim försvinna, eftersom deras lånetid är över.

1 Comment

  1. Mattias

    Riktigt intressant att läsa! Bra Tobias!

Leave a Comment