Premier League-bloggen – Ronaldo lämnar England

Världens bästa lag 2008, Manchester United, och det bästa laget genom tiderna, Real Madrid, är nu överens. 2008 års bästa fotbollsspelare Cristiano Ronaldo lämnar United, som får £80 000 000 för affären, ett nytt rekord. Det enda som återstår är kontraktet mellan Ronaldo och Real Madrid, och även den obligatoriska läkarundersökningen.

”At the request of Cristiano – who has again expressed his desire to leave – and after discussion with the player’s representatives, United have agreed to give Real Madrid permission to talk to the player”, skriver Manchester United på sin hemsida.

Senast 30 juni ska affären vara klar, säger Manchester United. Real Madrid säger däremot att övergången kommer bli helt klar inom cirka en vecka. Det verkar som att Madrid inte är färdiga med sina nyförvärv riktigt än…

För 80 miljoner pund kan nog United förstärka sin trupp ganska rejält, så saknaden av Ronaldo lär bli större hos fansen än klubben. Några tänkbara ersättare är Ribéry, Valencia eller Young. Med de pengarna kan de även enkelt ersätta andra som eventuellt flyttar, till exempel Tévez. Det ska bli spännande att se om Ferguson har en tanke bakom detta eller om han bara sålde för pengarnas skull.

11 Comments

 1. Carl Johan

  Skönt att Cristina Ronaldo lämnar England. Hon är ju som en superhjältinna med tanke på att hon kan flyga och få domare på sin sida. Skämt åsido

 2. Erik

  Riktigt bra du!

 3. Erik

  Real Madrid kommer ha flest stjärnor, men jag tror att det nästan kan bli ett bakslag för dem.

 4. Hata fotboll!

  Real Madrids agerande ger mig en miljard skäl att hata fotboll…!

  Varför förklarar jag närmare här: http://blogg.martinalsio.se/#home

  Och då är jag ändå fotbollshistoriker ! ! ! !

  • Hoda Merei

   – amen herregud ! Istället för att predika om ditt hat till fotbollen tack vare real madrid så kan du väl kolla på något annat lag ? svårare är det fan inte. Varför tror du många väljer att bli fotbollsproffs istället för läkare och hjälpa flera människor ? Jo för att samhället har blivit så att man tänker mer på pengar än dessa fattiga, hemlösa och svältande människor. Visst är det synd om dem och visst vill man hjälpa dem men samhället är fucked up. INGEN tänker likadant och de flesta tänker på sig själva. Frågar du dagens ungdom så tjänar de hellre pengar på the easy way istället för the hard way och det har tyvärr blivit så vare sig du eller jag stör sig på det. Det finns mycket man ”hatar” här i världen så låt inte fotbollen vara en del av det trots alla ekonomiska kriser och problem som sker i de flesta klubbar dagligen. Du har tydligen glömt att fotboll inte enbart handlar om pengar, utan så mycket mer. Fotboll är chärlek, passion och en livsstil som du lär aldrig kunna förändra.

   Stop the hate dude!

   • Om du läser ordentligt så ser du att det INTE är ett allmänt hat mot alla former av fotboll jag förespråkar. Jag är väl bekant med vackra sidor av fotbollen också och jag vill vara en liten del av en förändring mot en ännu vackrare fotboll. Hat kan då fungera mycket konstruktivt.

    Jag tror att dagens fotboll kan förändras mycket – av den enkla anledningen att jag studerat hur stora förändringar skett historiskt. Därför är det bra med hat om det används att förändra till något bättre.

    Jag tror de flesta ungdomar gärna vill hjälpa andra samtidigt som de tjänar stålar själva. Eftersom vi snackar om så stora summor som 1 miljard, finns det faktiskt ingen konflikt mellan att vara altruistisk och egoistisk längre. Man har faktiskt råd med båda!

    • Hoda Merei

     – nähe är det därför du skriver ”Det finns en miljard skäl att hata den sortens fotboll som tävlar i att lägga så mycket pengar i så få händer som möjligt.” ?

     Hmm, du snackar enbart om en massa hat och vad dessa pengar hade kunnat göra men du snackar inte om de vackra sidorna som du nu helt plötsligt syftar på. Visst håller jag med dig om att man kan investera en så stor summa på flera saker, men det gäller fan inte enbart fotbollsspelare utan alla skådespelare, artister, modeller .. varför nämner du inte dem också? huh? neh för du skriver själv att du mår illa av sådana saker som sker i fotbollen och det får dig att känna hat, låter som om du ska börja med någon ”bojkott” snart också. Men man kan tyvärr inte tänka som dig. Ska jag bojkotta alla som tjänar bra pengar och som hade kunnat göra världen till en bättre värld då hade jag fan levt utan tv, utan musik.. oh ja listan kan göras lång!

     Du tror att dagens fotboll kan förändras mycket? HMM, den har förändrats. Kolla bara och jämför fotbollen från år till år. Du har mycket kvar att studera im tellin ya. Ganska komiskt är det däremot att du påstår att ungdomar ”vill hjälpa” om de tjänar en massa strålar själva. Men aufan att de hade. Säg till mig när du hittar en annons som letar efter ”ungdomar som är redo att göra världen bättre” för då kan jag joina den gruppen and ima do my best!

     Finns inget mer att diskutera så drop it, glöm inte att man tjänar på att vara egoist också 😉 och glöm heller inte att man kan tjäna på alla konflikter och krig som sker, världen kan delas i flera delar, det bådar inte alltid gott och till allt negativt finns positivt, keep that in mind! Ciao!

     • Yes, det är därför jag skriver ”Det finns en miljard skäl att hata DEN SORTENS fotboll” osv… Sedan nämner jag att det finns många fler sidor av fotbollen i stycke två. Anstränger du dig för att missförstå, eller vaddå?

      Eftersom jag är fotbollshistoriker skriver jag om fotboll. Om jag varit musikhistoriker hade jag antagligen skrivit om musik. Ingen kan ha koll på allt, så därför är det naturligt att fokusera på det/de områden man kan bäst.

      Jag förstår inte varför du raljerar över ungdomars goda vilja för att i nästa andetag påpeka det uppenbara i att det finns gott och ont med allting. Gäller då inte detta ungdomar också?

      Vår uppgift som vuxna måste vara att stötta, pusha, uppmuntra och inspirera ungdomars goda sidor. När vi misslyckas med det är det snarare vår egen tilltro vi borde ifrågasätta än ungdomarna.

     • Hoda Merei

      – men kära gud, ja du skrev det i slutet, ett tips byt din rubrik och tänk på din kommentar innan du publicerar den här som löd precis så här :

      ”Hata fotboll!

      Real Madrids agerande ger mig en miljard skäl att hata fotboll…!

      Varför förklarar jag närmare här: http://blogg.martinalsio.se/#home

      Och då är jag ändå fotbollshistoriker ! ! ! ! ”

      tror du inte att jag är väl medveten om att du skriver fotboll? Det med artister var förhelvete ett fjuttigt exempel, herre min skapare alltså. Du hatar sådana som tjänar så mycket pengar bla bla bla så då borde du väl hata dessa ”kategorier” jag tog upp som ett exempel.

      Ja, men lycka till med det du vill komma fram till. Du låter som om du är värsta geniet och är den enda i hela världen som vill att både ungdomar och vuxna ska göra detta samhälle till en bättre värld. U know what? Inte ens lönt att slösa mer tid på dig, du rättar enbart dig själv hela jäkla tiden. HA DET GÖTT!

      ÄLSKA FOTBOLL !

     • Eftersom du konsekvent läser fel, så får jag försöka förklara tydligare. Jag hatar inte alls sådana som tjänar mycket pengar…(var ser du det nånstans, Hoda?)…jag hatar däremot när mycket pengar används på fel sätt och på få och usla alternativ. Förstår du skillnaden?

      Geni och Gud får stå för dig – jag är bara en vanlig skribent som försöker diskutera en viktig fråga på olika ställen. Att du bara läser rubriker och inte innehåll är trist. Att du svär, talar emot dig själv och förolämpar dina diskussionspartners bidrar varken till en bra diskussion eller en i övrigt fin fotbollsblogg.

 5. Mattias

  Bra sagt Hoda.

Leave a Comment