Premier League-bloggen – Veckans händelser i alla lag

Arsenal: –
Aston Villa

* Den skadedrabbade Michael Owen, som med största sannolikhet lämnar Newcastle, sägs nu vara på väg till Villa. Owen har bara spelat cirka 90 ligamatcher de senaste 5 åren.

* Aston Villa är på jakt efter en ersättare för Laursen, och har nu lagt ett bud på den perfekta ersättaren enligt klubben, Micah Richards från Manchester City. Andra tänkbara ersättare är Nedum Onuoha, Simon Kjaer, Tommy Spurr, Brede Hangeland, Raul Albiol och Thomas Vermaelen.

* Ryan Babel, som är på väg bort från Liverpool, har fått ett bud från Aston Villa. Där skulle han antagligen få mer speltid än i Pool…

fsa20_s0030619

Birmingham

* Birmingham verkar satsa stort inför nästa säsong. Det är till och med nästan mest rykten av alla lag. Några av de mest namnkunniga ryktena är målvakten Joe Hart (på lån), backarna Stephen Carr och Steven Taylor, mittfältarna Lee Bowyer, Papa Boupa Diop och Jack Wilshire och anfallarna Kris Boyd och Matt Derbyshire.

Blackburn

* Tugay slutar, därför kanske ersättaren blir Tuncay. Tuncay vill inte följa med Middlesbrough ner i Championship och är därför intressant för Rovers. En annan anfallare det ryktas om är dansken Peter Lövenkrands, som går på free transfer från Newcastle, trots bra spel där.

* Även en annan spelare från Middlesbrough, Robert Huth, ryktas gå till Rovers. Huth vill inte riskera sin tyska landslagsplats, och lämnar antagligen därför Middlesbrough.

* Roque Santa Cruz har sagt att han vill spela i en bättre klubb, och man har därför börjat leta ersättare. Darren Bent, Peter Crouch och Nikola Zigic verkar vara de mest intressanta namnen.

Bolton

* Boltons ersättare till Smolarek, kan bli Djibril Cissé, som inte är önskvärd i Marseille efter sin låneperiod i Sunderland.

Burnley: –

Chelsea

* Chelsea lyckades till slut ta en titel, FA-cup-finalen som man vann mot Everton. Trots Evertons drömstart, där Saha gjorde 1-0 efter 25 sekunder, vände man matchen genom mål av Drogba och Lampard. Dessutom blev nog Ashley Cole extra glad, eftersom han är den första på cirka 100 år som vunnit FA-cupen 5 gånger.

Everton

* Everton, som slog ut Manchester United och Liverpool ur FA-cupen, lyckades inte slå Chelsea i finalen (se spalten om Chelsea). Trots det har Everton gjort en mycket bra säsong.

Fulham: –

Hull

* Hull är en av klubbarna det varit mest tyst om när det gäller rykten, men det största ryktet är att Manchester City-duon Tal Ben-Haim och Darius Vassell är intressanta för Hull.

Liverpool

* Det har även varit ganska tyst om Liverpool jämfört med vanligt, och anledningen är att Benítez inte vill göra en lika misslyckad värvning som med Keane. Därför avvaktar Pool innan man börjar köpa. Ett smart drag av spanjoren?

* Enligt statistik var Steven Gerrard effektivast målmässigt av alla i årets Champions League. Ganska imponerande för en mittfältare.

Manchester City

*Mark Hughes verkar bli aktiv i sommar. Han har av ägarna fått 240 miljoner pund av spendera under sommaren, alltså nästan 3 miljarder svenska kronor. Det är lika mycket som 7 Robinho och 12 500 000 pund över. Stora värvningar till City i sommar?

Manchester United

* Det är inte bara Tevez som är på väg bort av Uniteds anfallare. Även Berbatov har meddelat att han vill lämna klubben för att få mer speltid. Även Cristiano Ronaldo ryktas vara på väg till Madrid igen, och eftersom det nu ser ut som att Pérez blir Reals nya president kan en övergång bli sann.

Portsmouth

*Det har blivit hög tid för Portsmouth att förlänga de utgående kontrakten. Det är 10 spelare vars kontrakt går ut till sommaren. Bland annat är det Sol Campbell, Sean Davis, Nwankwo Kanu, Djimi Traoré och Hermann Hreidarsson som just nu ser ut att inte ha en framtid i klubben.

Stoke

* Bayern Munchen ryktas vara intresserade av Sörensen. Med en bra anfallare (Camara) som är släppt, tycker man att det är dumt att sälja sin målvakt också, men lägger Bayern ett bra bud vet man inte.

Sunderland

* Ganska tyst här, det stora frågetecknet är om målvakten Fulop stannar eller inte. Fulop är inte nöjd med att vara andrahandsvalet i mål, och Panathinaikos har pengar att spendera på en målvakt. Där skulle han bli förstemålvakt, så det ser illa ut för alla Sunderland-fans som vill ha kvar honom.

Tottenham: –

West Ham

* Talangen Mario Balotelli verkar lånas ut från Inter nästa säsong för att få speltid. Flera källor i England uppger att Hammers är intresserade.

Wigan: –

Wolverhampton

*Precis som med Birmingham har många spelare kopplats ihop med Wolves. Några av de bästa är målvakten Joe Hart, backarna Gareth Bale och Craig Gardner, mittfältarna Damien Duff och Jermaine Pennant och anfallarna Marlon Harewood, Darren Bent, Alan Smith och Frazier Campbell.

Antagligen är 80-90% av dessa rykten falska, men det är iallfall de mest trovärdiga ryktena jag lyckats hitta. Kaká till Sunderland eller Bojan till Blackburn är nog bland de minst trovärdiga övergångarna.

För övrigt vill jag säga grattis till två lag. Det första laget är Burnley, som lyckades ta sig till PL efter vinst mot Sheffield United i play off-finalen med 1-0. Det andra laget är Europas bästa lag, Barcelona, som slog Manchester United mycket rättvist med 2-0. Enorm klasskillnad mellan lagen, märkte man under matchen. United lyckades inte med någonting. Ronaldo, som skulle ge Barca bekymmer, var otroligt enkel att ta hand om för Puyol, som även hade tid till annat. Manchesters försvar var lite darrigare, precis som alla andra hade man ingen chans mot Barcelonas offensiv. Bäst på plan? Samspelet mellan Xavi och Iniesta! Det anmärkningsvärda var att Xavi lyckades med 91% av sina passningar! Äckligt bra… GRATTIS BURNLEY OCH BARCELONA!

1 Comment

  1. Grattis Burnley, jaaa!

Leave a Comment