England hade inga problem

England gästade Almaty i Kazakstan igår. En vinst skulle i praktiken säkra en VM-biljett för England, men spelet ville inte fungera till en början. Det tog 40 minuter innan 1-0 kom. Ett inlägg av Gerrard nådde Manchester Citys nyförvärv Gareth Barry, som kunde nicka in bollen. Bara 5 minuter räddade Kazakstans målvakt Mokin Gerrards långskott, men han kunde inte hålla bollen. Heskey var där och satte returen, hans första landslagsmål på 7 år.

I andra halvlek spelade England bättre, trots att spelet inte låg på en nivå för ett lag som satsar på att vinna VM. I 73e minuten stod Wayne Rooney bra till och gjorde 3-0 med en cykelspark. Det tog 5 minuter till, sedan gjorde Frank Lampard inget misstag när han satte 4-0 på straff. En enkel seger, trots det halvdåliga spelet, och en bra uppvärmning inför matchen mot Andorra på onsdag.

Det var inte bara Steven Gerrard som spelade bra av Liverpools spelare igår. Många spelare spelade för sina länder, bland annat säkrade Ryan Babel och Dirk Kuyt en VM-biljett för Holland i 2-1-segern mot Island, Mascherano undvek två gula kort i Argentinas 1-0-vinst mot Colombia, och Daniel Agger vann enkelt duellen mot Ibrahimovic i det nordiska derbyt. Just den duellen kunde tagit slut efter 7 minuter, då Zlatan borde åkt ut efter en armbåge i en mycket farlig höjd. För Danmark spelade även Stokes målvakt  Thomas Sörensen, som imponerade stort, och höll nollan. Bland annat räddade han en straff från Kim Källström.

2 Comments

 1. Niklas

  Varför heter det Premier League bloggen, när det handlar om England?
  Riktigt bra skrivet annars!!

  • Tobias

   Hade inget att skriva om, har inte hänt så mycket den här veckan, så skrev lite om lag där PL-spelare spelar, då blir ju England förstavalet.
   Tack 😀

Leave a Comment