Premier Leagues 9 största profiler

Premier League, världens bästa liga, innehåller flera högklassiga fotbollsklubbar och även många spelarprofiler. Jag (Lukas Lindell) har tagit ut 9 spelare med starka profiler som du ska hålla ett extra öga på under Premier League-säsongen.

Lee Cattermole
Gör sin andra säsong i Sunderland-tröjan, sin första som kapten. Cattermole är Premier Leagues tuffaste (eller fegaste) spelare och har på sina fyra matcher den här säsongen dragit på sig två(!) röda kort och ett gult.

Carlos Tévez
Kom till Manchester City förra sommaren från rivalklubben Manchester United för flera 100-miljoner kronor. Och värvningen blev en succé. Argentinaren nätade 23 gånger i fjol och i år leder han skytteligan med sina sju mål på åtta matcher.

Steven Gerrard
30-åringen har tillhört Liverpool sedan han var sju år gammal. Gerrard gjorde sin debut för klubben för 12 år sedan och har sedan dess spelat 373 ligamatcher, vilket är lika med nio hela säsonger och 31 matcher till. Han är aldrig skadad och trots Liverpools stora problem för tillfället, spelar Gerrard sällan dåligt och vinner ofta utmärkelsen ”Man of the Match”.

Gareth Bale
En av Premier Leagues absolut största talanger har blommat ut totalt. Efter en lysande vår, har den 21-årige walesaren öppnat säsongen enormt. Håll ögonen på Gareth Bale när du bänkar dig framför teven i helgen!

Tim Cahill
Australiensaren har otrolig passningsförmåga och ännu bättre är han på huvudet. Cahill sköt segern till sitt Everton i Merseyside-derbyt mot Liverpool i helgen. 30-åringen är någon av de absolut profilstarkaste spelarna här i listan, han jobbar alltid för sitt lag och kan skjuta men huvudet.

Mario Balotelli
”Problembarnet” kom till sin nuvarande klubb Manchester City i augusti från Inter för drygt 250 miljoner kronor. Balotelli nätade i debuten borta mot FC Timisoara i Europa League, men skadade sig även i samma match och har inte kommit till spel efter det. 20-åringen förväntas komma till spel i slutet av november.

Wayne Rooney
Kom till Manchester United för sex år sedan, och efter bråket med Alex Ferguson ser det nu ut som att han lämnar klubben i vinter. Rooney var stekhet i fjol med sina 26 mål på 32 matcher. Den frustrerande engelsmannen har dock bara nätat en gång i år och firar sin 25:e födelsedag om fem dagar.

Frank Lampard
Gör trots sin mittfältsposition väldigt många mål, i fjol blev det hela 22 stycken. 32-åringen är aldrig skadad och alltid lika pålitlig. Lampard har dock inte alltid tillhört sin klubb Chelsea, han spelade nämligen i West Ham fram till 2001. Jämförs ofta med Liverpools Steven Gerrard.

Adam Johnson
Yttermittfältaren är riktigt snabb, kvick och teknisk. Viker ofta in i banan och kan placera bollar på ett extraordinärt sätt. Exempel här nedan mot Sunderland i fjol.

[poll id=”74″]

Leave a Comment