Programenlig seger för Milan

Milan tog emot Cagliari hemma på San Siro, en match med visst svenskintresse då både Ibra och Ekdahl var med från start. Sebastian Eriksson fanns dock inte tillgänglig för gästerna.

Milan gav nye Mesbah chansen på vänsterbackspositionen. Maxi Lopez startade på bänken.

Första chansen fick Cagliari i den åttonde minuten, då Ibarbo vände ifrån Mexes. Colombianen fick dock inte till en ren träff i skottögonblicket.

Cagliari har också varit aktiva på mercaton, och plockat åt sig Pinillia på lån, från Palermo. Ett rivjärn som säkert kan göra mycket nytta för ö-laget.

Efter en knapphalvtimme fick Mesbah ett bra skottläge med vänstern. Skottet gick över, minuten senare provade  van Bommel ett volleyskott som dock gick rakt i famnen på Agazzi.

Milan tog över mer och mer, och i den 32a minuten fick man ett bra frisparksläge. Fram klev Ibrahimovic, som med ett perfekt skott gav hemmalaget ledningen. En otroligt vacker frispark!

Nu hade Milan momentum, och bara sju minuter senare kom också 2-0, efter ett långt uppspel av Mexes, bröstade Zlatan ner bollen till Nocerino som slog till direkt med vänstern. Otagbart, och en rejäl uppförsbacke för Cagliari i halvtid.

En come-back såg inte trolig ut, och den uteblev mycket riktigt. Istället rakade Ambrosini in trean efter fint förspel av Emanuelsson.

En livsviktig seger för Milan som fortfarande är en poäng bakom Juventus, som slog Udinese tidigare under helgen. Nu väntar ett tufft schema, med Lazio, Napoli och Udinese på följd för I Rossoneri.

Cagliari har Roma hemma härnäst, sedan följer bortamatch mot Novara.

Leave a Comment