PSG vann slaget om gruppsegern mot Porto

Det var en kamp om gruppseger. Både PSG och Porto var klara för slutspel inför dagens match. Men det syntes inte på matchen, båda lagen slet samt bjöd upp till en riktigt bra fotbollsmatch. Vår Svenske superstjärna Zlatan Ibrahimovic fick gå mållös ur denna drabbning trots några riktigt heta chanser.

De inledande minuterna så dominerade PSG totalt, de spelade ett attraktivt kortpassningsspel med bra rörelse i anfallet. Porto såg inte riktigt vakna ut. Men Porto började äta sig in i matchen och det var stundtals väldigt underhållande omställningsspel ifrån de båda lagen. Efter dryga halvtimmen spelad får PSG en frispark till vänster utanför straffområdet. Maxwell slår frisparken mot straffpunkten där Thiago Silva krigar sig fram och nickar in bollen i den bortre delen av målet. Portos målvakt Helton helt chanslös. Det tog inte många minuter sedan så vred och vände Danilo runt på högerkanten och sedan ett inlägg där PSG’s försvar är otroligt passiva på och fram kliver Jackson Martinez som nickar in bollen, Sirgu i PSG’s mål är fullkomligt chanslös. Efter kvitteringen så började Porto kontrollera resterande tid utav halvleken.

Andra halvlek inleddes ungefär som den första, PSG hade en ordentlig press på Porto som spelade smart och ställde om. Men matchen svängde rejält och det fanns chanser från båda håll, både Zlatan och Menez hade några riktigt bra lägen men ingen utav dem kunde ta vara på dessa möjligheter. Istället skulle deras anfallskollega Ezequiel Lavezzi fick en boll i straffområdet och satte fart mot mål och dundrade till med ett skot på första stolpen som Helton inte lyckas hålla. Efter målet försöker PSG spela av matchen samtidigt som Porto försöker trycka på för kvittering. Det var nära in i det sista då Porto hade en frispark som slogs in men som nickades långt bort från mål och PSG hade säkrat gruppsegern.

// Anton Ericsson

Leave a Comment