QPR 0-0 Chelsea

Så var det dags igen QPR-Chelsea.
Chelseas offensiv mot Julio César.
Men framförallt John Terry mot Anton Ferdinand.
För första gången möttes Terry och Ferdinand sedan Terry friades från rasist anklagelserna.

Matchen med att Anton Ferdinand vägrade ta både Terrys och Ashley Coles utsträckta hand.
Men det skulle visst spelas fotboll på Loftas Road idag och det gjorde det.
Efter fyra minuter så fick Eden Hazard ett kanon läge som Julio César får göra en riktigt bra räddning på.
Chelsea hade bra fart men lyckades aldrig riktigt komma till några fler rejäla målchanser mycket tack vare en bra press i försvaret av QPR.
Men första halvlek skulle framförallt handla om domaren då Chelsea blev blåsta på åtminstone en straff när John Terry revs ner.

I andra halvlek fick Ji Sung Park ett bra läge i 55 minuten men nickade bollen rakt på Petr Cech. Det var faktiskt också QPR som kom till de bästa chanserna under första kvarten och man spelade lite enklare och rakare samtidigt som man behöll sitt fina försvar.
I 76 minuten slarvade John Obi Mikel och Boby Zamora kommer fri med Petr Cech men kom för långt ut och vid nästa försök så var John Terry i vägen.
I 86 minuten fick Eden Hazard ett mycket bra läge från ett inspel av Victor Moses men han sköt bollen högt upp på läktaren.
Båda lagen försökte verkligen sätta fart för ett ledningsmål på slutet men det slutar till slut 0-0 på Loftas Road idag.

Det blev alltså en mållös match och mest nöjda lär QPR vara som försvarade sig riktigt bra idag mot Chelsea. En mycket jämn och hård match. En som framförallt stack ut idag var försvararen Ryan Nelsen som verkligen styrde QPR:s försvarsspel och lyckades idag se till att Chelsea inte fick ut något av sin fart med hjälp av sin stora rutin.
Vad gäller den uteblivna handskakningen skulle jag egentligen inte vilja skriva om den men eftersom det blev en så händelsefattig match oundvikligt. Jag tycker att det är dags för FA att få ett slut på dem här dagisfasonerna. Fotbollsspelare måste kunna ha mer respekt för varandra än att man kränker och vägrar skaka hand med varandra. Sätt ner Terry och Ferdinand och även Suarez och Evra och låt dem reda ut sina konflikter en gång för alla. Det kan inte gå så långt att man slutar ta i hand och skapar hatstämning mot den andra parten.

 

Leave a Comment