QPR kryssar mot Everton.

På söndagskvällen så tog QPR emot Everton på Loftus Road inför 17  959 personer. Everton var tvungna att vinna för att inte tappa mark mot de andra topplagen då bägge manchester lagen samt Chelsea vann sina matcher. För QPR handlade det om att ta sig upp från bottenträsket och ta första segern för säsongen. QPR startade med Julio Cesar; Bosingwa, Diakite, Nelsen, Traore; Mbia, Granero, Park, Taarabt, Hoilett och Zamora. Everton startade med Howard; Coleman, Distin, Jagielka, Baines; Mirallas, Neville, Osman, Pienaar; Jelavic och Anichebe.

Matchen rivstartade direkt och QPR tog ledningen redan efter två minuter. Cesar boxade undan en Everton hörna och då kontrade Hoilett som fick följe av Zamora. Ensam mot tre Evertonförsvarare så sprang han från mitten av egen mittplan ända tills han var strax utanför straffområdet och sköt. Skottet touchade Baines och ställde Howard i mål helt. Everton skulle dock kvittera efter 33 minuter. En frispark lyftes in och hela QPR försvaret stod och sov när Distin fick stå helt ensam och nicka bollen. Bollen tar i stolpen och sedan turligt på Cesars fot och in i mål.Strax efteråt så har Jagielka en nick i ribban och QPR har tur som inte tappar ledningen på bara två minuter.

Andra halvlek blev mållös men det fanns ändå händelser att rapportera. Efter 54 minuter så får Pienaar sitt första gula kort i matchen efter osportsligt uppträdande. Sex minuter så visar domare Jon Moss upp ytterligare ett kort till Sydafrikanen och Everton får spela med endast tio man på plan. Detta tillät QPR att flytta upp spelet och gå för ett seger mål men det uteblev. Howard gjorde några viktiga räddningar och är en bidragande kraft till att det blir oavgjort.

Matchen slutar 1-1 och QPR fortsätter att vara utan några segrar samt sist i tabellen. Everton hänger inte riktigt med övriga topplagen i tabellen och detta var nog ett missräknande från bortalaget. Detta borde varit en match som man på förhand tyckte att man skulle vinna. Nu blev det delad pott och QPR är säkert nöjda med det resultatet.

Leave a Comment