R.I.P Daniel Jarque

La Liga har drabbats av ännu en tragedi. För bara två år sedan dog den unga, talangfulla Antonio Puerta, som då spelade i Sevilla. Nu var det Espanyols tur. För bara ett par veckor sedan tog den 26-årige försvararen Jarque över kaptensbindeln från Raul Tamudo. Ikväll fick en Espanyol-spelare ett samtal från Daniel Jarques flickvän som precis hade pratat med Jarque. Han hade under hela dagen känt sig dålig och följde därför inte med sina lagkamrater till Florens, utan stannade på sitt hotellrum.

Vid 7-tiden under lördagskvällen hittades Daniel Jarque livlös i hotellrummet. En timma senare blev han dödsförklarad, efter att personalen på sjukhuset inte kunnat rädda honom. Enligt de första rapporterna som kommit är det en hjärtattack.

Detta är en stor chock för fotbollsvärlden. Daniel Jarque, som spelat i Espanyol sedan han var 12 år, var otroligt glad över att äntligen ha blivit lagkapten för laget i hans hjärta. Han ledde dessutom sitt lag till storseger mot Liverpool för några dagar sedan (3-0). Det är mycket orättvist att få dö precis efter en stor glädje i och med att bli lagkapten. Det är orättvist att en gravid tjej i sjunde månaden ska behöva förlora sin älskade mitt i ett samtal och sedan behöva ta hand om ett barn själv. Man ska inte behöva dö som 26-åring! Sörj tillsammans med Daniel Jarques familj och släkt, hans vänner, Espanyol och deras fans.

Glöm aldrig Daniel Jarque!

53332_news

1 Comment

  1. Erik

    Bra inlägg!!

Leave a Comment