Ranégie, Bangura och Kalmar lekte sig förbi denna omgång.

 

Kalmar-IFK Norrköping 5-0: Oj, oj, oj vilken fullständig kross av Kalmar på Guldfågeln Arena. Ett Kalmar som inte gjort mål på de tre senaste matcherna och bara tagit en poäng på de sex fick en fullständig islossning hemma mot ett som ”vanligt” uddlöst och skadedrabbat Norrköping som nu har tre raka förluster. Kalmar ägde matchen från start till mål och målskyttarna var Tobias Carlsson 2, Ricardo Santos, Erik Israelsson och Abiola Dauda.

Malmö FF-GAIS 2-1: Ett slitet Malmö mötte ett taggat GAIS hemma på Swedbank Stadion. Malmö inledde bäst och tog ledningen med 1-0 efter att Ivo Pekalski nickat in Wiltons hörna i 4:e minuten. Efter det tog GAIS över och skapade ett par fina chanser i den första halvleken. Eric Bassombeng hade ett skott i stolpen och Jesper Florén hade två avslut som smet strax utanför. I den andra halvleken fortsatte GAIS vara det bättre laget och Wanderson fick ett skottläge i straffområdet men även han sköt utanför. I den 58:e minuten blev det bara värre för Malmö FF då målskytten Pekalski fick sitt andra gula kort. Guldläge för GAIS och Wanderson satte kvitteringen efter en fin frispark. GAIS var nära ett ledningsmål då Wanderson skött ett skott på halvvolley utanför straffområdet strax utanför. I den 88.e minuten fick Malmö en frispark på offensiv planhalva, Jimmy Durmaz sköt den och Dime Jankulovski plockar ner den men tappar den när han landar och Tobias Malm serverar Yago Fernandez som sätter 2-1. Orättvist och tungt för GAIS men Malmö vinner och tar tre viktiga poäng. GAIS fortsätter spela bra och det känns som om de har något stort på gång, om de får behålla deras tongivande spelare.

Syrianska-Elfsborg 0-2: Elfsborg åkte till Södertälje och match mot bottenlaget Syrianska. David Elm inledde målskyttet efter att ha nickat in sin egen retur i den 15:e minuten för boråsarna. Stefan Ishizaki satte 0-2 med ett placerat skott utanför straffområdet. Syrianska var långt ifrån ofarliga i matchen, Boyal hade ett riktigt bra skott från 20-25 meter i stolpen och Abgar Barsom hade två fina frisparkar där en gick i burgaveln och den andra räddades av duktige Jesper Christiansen.  Elfsborg hakar på Helsingborg i toppen och Syrianska slåss i botten för överlevnad.

Häcken-Djurgården 2-0: Slarvigt Djurgårds försvar bäddade för en enkel seger för Häcken och att Ranégie kunde ta ensam ledning i skytteligan på 17 mål. Häcken tog ledningen i den 17:e minuten då John Chibuike snappade upp en andraboll och lättade fram bollen till Mattias Ranégie som satte 1-0.  Mattias Ranégie avgjorde sedan tillställningen då Joona Toivo slarvade som sista man och friställde Ranégie i den 68:e minuten och han satte 2-0. Slarvigt av DIF som nu på allvar är indragna i bottenstriden, dock för Häcken ser det ljusare ut som klättrade till en fjärdeplats och precis som i GAIS är Häcken på framfart!

Helsingborg-Halmstad 2-1: Ett tight Halmstad försvar gjorde det riktigt bra och svårt mot Helsingborg, som fick en svårare nöt att knäcka än de hade förväntat sig. Dock fick Helsingborg utdelning i den 75:e minuten då Erik Sundin skjutit ett skott som Karl Johnsson i Halmstad målet lämnat retur på och Marcus Holgersson dykt upp på returen och satte 1-0 via ribban in. 4 minuter senare serverade Erik Sundin Christoffer Andersson som riktigt snyggt lobbade in 2-0 över hela Halmstad försvaret. På övertid tröstmålade Halmstad genom Mikael Rosén som riktigt riktigt snyggt på halvvolley sköt ett underbart skott via stolpen i nät. Helsingborg håller avståndet till Elfsborg på tre poäng och tiden tickar för Halmstad, tolv poäng upp till kvalplats och åtta matcher kvar….

AIK-Trelleborg 3-0: AIK fortsätter att övertyga i Allsvenskan och slog Trelleborg enkelt med 3-0. AIK ägde matchen totalt och Trelleborg skapade ingenting värt att nämna. I den 29:e minuten så sköt Mohamed Bangura en frispark i stolpen och Nils-Eric Johansson dök upp på returen och 1-0 AIK. I den 59:e minuten lekte Bangura med hela TFF försvaret plus målvakten spelade in bollen och efter en gnutta kalabalik dunkade Robert Åhman-Persson in 2-0. I den 89:e minuten sköt Viktor Lundberg ett skott som nye målvakten Zlata Azinovic släppte retur på och Gabriel Özkan dök upp och nickade in 3-0. Utklassningsseger för AIK som tog sin andra raka vinst och befäster tredjeplatsen, Trelleborg tog andra raka förlusten och är kvar i den jämna bottenstriden.
För AIK gäller det nu att behålla Mohamed Bangura för säljer de honom för typ 20 miljoner till tex Club Brugge är det kört, för man kommer inte lyckas ersätta honom fullt ut, om man inte skulle värva typ en Obolo.  Om man vill sälja honom måste man kräva minst runt 50 miljoner för det är så mycket han är värd!

Leave a Comment