Readings mirakelvändning mot West Brom

Första halvlek

Halvleken bjöd på 45 minuter av en jämn matchbild med ett West brom som hade ett litet övertag spelmässigt och målchansmässigt. Bortalaget var laget som skulle ta ledningen i matchen genom den unge anfallaren Romelu Lukaku som har fått sparsamt med speltid från start i laget men som är en anfallare av god klass.

Målet kom i den 19 minuten när Lukaku startade upp anfallet med att lägga ut bollen på kanten hos james Morrison som transporterade bollen för att sedan lägga tillbaka bollen till Lukaku som hade tagit plats i straffområdet och den storväxte anfallaren kunde enkelt placera bollen i öppet mål.

Andra halvlek

Denna halvlek skulle komma och bjuda på 4 mål där Reading lyckades göra hela 3 mål på de sista 10 minuterna.

West Brom startade halveken bäst och 2-0 målet skulle komma i den 70 minuten när Romelu Lukaku gjorde sitt andra mål för dagen och det var ett mål han gjorde helt på egen hand när han avancerade med bollen från kanten och avslutade vid första stolpen. Ett avslut som såg tagbart ut för målvakten men som gick in och här kändes det som att West brom skulle åka hem med alla tre poäng.

Reading stog för en av säsongens hittills största vändningar när dem vände matchen från 0-2 till 3-2 i dem sista 10 minuterna i matchen.

Jimmy Kebe var första målskytten för hemmalaget när han storma fram vid den bortre stolpen och avslutade med en nick och Reading hade reducerat.

Sedan så orsakade vår svenske mittback Jonas Olsson en straff som var solklar och Adam le fondre tog straffen på bästa sätt och hemmalaget hade kvitterat i matchen.

Det avgörande målet kom i den 89 minuten när Pavel Pogrebnyak fick ett inlägg mot sig som han nickade in i mål och Reading hade vänt mirakulöst på matchen som såg förlorad ut.

Med denna seger flyttades Reading upp från sista platsen och tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.