1-1 Pepe (34)
1-2 Arbeloa (pp) (45)
2-2 Özil (89)

Jag visste redan på förhand att denna match skulle bli avgörande för vilka som går vidare till nästa runda. Att klara av gruppens kanske svåraste lag är nyckeln till att ta sig vidare till åttondelen i Champions Leauge och real madrid klarade inte att vinna, man kom undan med nöd och näppe efter en minst sagt trög insats där målskärpan var som bortblåst.

0-1 satte Reus i den 28 minuten när han tog ett skott från distans. Sex minuter senare gav real madrid svar på tal när Pepe satte 1-1. Özil slog inlägget och en fri Pepe behövde bara sätta huvudet till. Strax innan halvtid kom en kalldusch för hemmalaget. Götze kom fri och Arbeloa försökte nå bollen, det slutade med att Arbeloa fick som sista man sin fot på en boll som sen letade sig in i mål. Olyckligt! Som om det inte vore nog skadade sig Higuain och klev av i halvtid. På söndag finns varken han eller Benzema med, då är det dags för Morata.

Direkt i halvtid klev José Callejon in stället för Higuain och Modric bytte mot Essien. I andra halvlek såg det bättre ut för hemmalaget, man satte en hög press redan från början och började leta efter 2-2. Men inget kunde gå förbi Dortmunds levande mur, real madrid slängde in allt de hade men ingen kunde komma igenom deras suveräna försvar. I 89 minuten räddade Özil laget genom en frispark som letade sig in i mål. Real Madrid ska vara glad att man fick med sig 2-2 idag. Dortmund var inte långt från att sätta 2-3 också när de fick en hörna på övertid. Nu har real madrid tagit sig förbi den allra svåraste matchen, nu väntar matcher mot Ajax och Manchester City.

Det som blev avgörande var just skärpan framför mål, Dortmund tog vara på sina chanser men real madrid hade det svårt just framför mål, det var inte brist för chanser för hemma laget, de utnyttjade chanserna de fick. Dortmund hade nog ett av de bästa kollektiva försvaren jag sätt på länge. Hela andra halvlek var de under press och inget, absolut inget kunde sänka dem. Real Madrid tog till alla medel de hade men de stod som ett berg. Det var riktigt bra jobb i försvaret.