Real Madrid-Real Sociedad

Real Madrid-Real Sociedad 4-3 (2-2)

1-0 Benzema (2)
1-1 Prieto (6) Straff
2-1 Khedira (35)
2-2 Prieto (40)
3-2 Ronaldo (68)
4-2 Ronaldo (70)
4-2 Prieto (78)

Efter en julledighet som tränaren José Mourinho spenderat med att förstöra två bra målvakter var det så dags för real madrid att ta sig an Real Sociedad.

Antonio Adán inledde matchen, det ledde till att José Mourinho blev utbuad och Iker Casillas fick hyllningar av fansen. I den andra minuten satte Karim Benzema 1-0. Fyra minuter senare kom ögonblicket som vi alla väntat på, Iker Casillas kom in igen efter att Adán tappat huvudet och kapat en spelare. Straff och rött kort. José Callejon fick lämna och Iker Casillas kom in under stora hyllningar från publiken, ett av de största ögonblicken jag sett. Straffen kunde Casillas inte göra något mot, han var inte alls förbered på att komma in och det var nog få som trodde att han precis i sekunden han kommit in, utan ordentlig uppvärmning och inte kommit in i det alls mentalt skulle ta den.

Matchen var en öppen match med chanser åt båda hållen, Casillas höll på att strula till det för sig själv när han satte bollen på fötterna på Xabi Prieto, men han lyckades få undan bollen till slut. Man kunde se att Casillas självförtroende fått en rejäl törn efter julen rabalder om att han inte längre är bra, han var osäker. I den 35 minuten satte Khedira 2-1 till hemmalaget men den ledningen skulle inte hålla i sig speciellt länge, fem minuter senare satte Xabi Prieto 2-2, den kunde Casillas inte ha gjort mycket åt. Reals andra problem var försvaret som idag var spelare som inte spelat på länge och de var skakiga. Strax innan halvtid hade Benzema som var oerhört pigg en chans men han missade den. Det var kul att se Benzema vakna till liv, han har varit riktigt dålig den senaste tiden men med Higuain tillbaka i laget vaknade fransmannen upp.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, en öppen match men chanser åt båda hållen. Cristiano var pigg i den andra halvleken och hade flera bra chanser på att göra mål, Benzema föll ur matchen. I den 68 satte Ronaldo 3-2 när han fick en pass från Khedira som öppnade upp för Ronaldo och med en sådan perfekt passning finns det bara ett sätt som Ronaldo kan avsluta det, mål. Men Ronaldo var inte klar där två minuter senare fick han en frispark efter att ha fälts och den förvaltade han på bästa möjliga sätt själv. Gonzalo Higuain kom in i den 74 minuten och hade direkt en bra chans att göra mål men missar.

Många trodde att matchen var över vid 4-2. Men så var inte fallet det skulle också bli 4-3. I den 78 minuten avslutade Prieto sitt hattrick när han fick en fantastisk pass från Castro, Casillas stod bra och gjorde allt rätt när han försökte att göra sig så stor som han kunde och täcka den närmaste stolpen men kunde inte gör något när Prieto valde att sätta bollen på den bortre stolpen. I den 80 minuten fick Estrada också sitt andra gula kort och visades ut.

För att knyta ann till min inledning så blir konsekvensen av att Mourinho gör som han gör att han inte har två bra målvakter som fajtas om platsen utan två målvakter som tappar i självförtroende och är rädda. Iker Casillas är inte sig själv, för att han varje dag under ledigheten och därefter också fått höra att han inte är bra, hur ska han kunna spela bra när han varje dag hör att hans tränare inte tror på honom. Antonio Adán har samma problem, han har fått två fantastisk möjlighet och sumpat de båda, ena gången släppte han in tre mål och laget förlorande och i den andra kapade han en spelare i all onödan och åkte ut redan i den sjätte minuten, han börjar också tvivla på att han är bra, det har ju gått rent åt skogen de två gånger han har stått. Mourinho borde istället skapa en lugn och harmonisk miljö för sina spelare och det är då och endast då resultaten kommer att komma, att ställa spelare mot varandra och få de att strida mot varandra knäcker även de bästa.

Mourinho själv vågade inte visa sig för publiken, han satt ner omringad av sina medarbetare och det märktes att han påverkats av fansen och deras uppförande. Han visste nog att petningen på hemmaplan av Casillas skulle skapa problem men inte i den grad som han fick uppleva idag.

Av: Sara Khatmi

Leave a Comment