Real Madrid- Real Zaragoza

1-0 Higuain (23)
2-0 Di Maria (25)
3-0 Essien (87)
4-0 )Modric (90+)

Matchen inledes med en tyst minut för de fyra ungdomar som omkom i samband med en Halloween fest på Madrid Arena. Real Madrid hade problem att få kontroll på bollen och saknaden av Xabi Alonso var uppenbar. Bollar tappades lätt, felpassarna var många och det var enkelt för borta laget att läsa av spelet.

Men trots bristerna var det Real Madrid som tog ledningen. 1-0 kom genom Higuain som fortsätter att vara rent ut sagt magisk. Modric slog hörnan, Ramos försökte nicka in den men målvakten lämnade retur och den pressade Higuain in över mållinjen i den 23 minuten. Två minuter senare utökade Di Maria ledningen till 2-0.

Inledningsvis i andra halvlek hade både Higuain och Cristiano Ronaldo var sitt fantastiskt läge att göra mål på men båda var offside. Först i den 57 minuten hade Zaragoza sitt första skott på mål. Allt som andra halvlek gick satte bortalaget Casillas mer och mer på prov. Samtidigt som hemma laget backade hem. Strax innan den 70 minuten byttes Higuain ut och in kom Benzema. Ett par minuter senare i den 72 minuten var det dags för Di Maria att kliva av och in kom en av de egna produkterna, José Callejon. Nio minuter senare gick Arbeloa av och in kom Nacho. Publiken visade sin uppskattning mot de båda egna produkterna. Stort!
3-0 kom i den 87 minuten efter att Benzema kommit loss från Zaragozas försvar och hittade Essien framför mål som bara behövde stöta in den. Under de sista minuterna blixtrade Real Madrid till och började anfalla och kom igång. 4-0 kom i den andra övertids minuten där flera spelare försökt få in bollen men Modrics skottet från distans var den som till slut gick över linjen.

Real Zaragoza var riktigt bra, de hade ett bra passningsspel och läste av Real Madrids spel på ett fantastiskt sätt. I första halvlek hade de bara tre skott på mål, men i den andra kom de igång rejält och tvingade Casillas vid flera tillfällen att jobba. De var inte långt från att få in ett mål. De  jobbade hårt och fick Real Madrid ur balans under stora delar av den andra halvleken.

Matchen var ett riktigt sömnpiller, inget hände. Real Madrid tappade bollen hela tiden och avsaknaden av en Xabi på plan var enorm. Det är nu när han är borta som man ser vilket jobb han gör och exakt hur viktig han är. I första hade Real Madrid många slarvfel men det var de som styrde matchen i andra slappnade de av och helt plötsligt var det hemma laget som jagade bollen och bortalaget som var närmast ett mål. Och sen som blixt från klar himmel lagom tills att man börjat ge upp på matchen och tänkte stänga av vaknade hemma laget upp och inser att det är match. Men det bästa  idag var ändå ovationerna och applåderna när en av de egna Arbeloa klev av och en annan canterano, Nacho klev in. Det var ett av säsongens absolut vackraste scener.

I veckan väntar en ny match i Champions Leauge mot Dortmund och för Real Madrid och de har en del att jobba med inför den matchen.

 

Av: Sara Khatmi

Leave a Comment