Real Madrid- Sevilla 3-0

Real Madrid Sevilla 3-0

1-0 Cristiano Ronaldo (19)
2-0 Benzema (49)
3-0 Benzema (52)

 

Denna vecka har varit en berg och dalbana för real, först vinsten mot barcelona i förra veckan, sen den bittra försluten på straffar mot Bayern Munchen. Och idag var dagen de skulle visa att förlusten mot Bayern inte tagit på lagets självförtroende och det gjorde dem.

Många trodde inför matchen att Mourinho skulle vila spelare som spelat veckans tuffa matcher och att vi skulle få se Higuain och Kaká på plan men alla blev besvikna, Mourinho valde att köra på samma lag som i den förra matchen med ett undantag, Granero ersatte Khedira.

För både José Antonio Reyes och Míchel var detta en speciell match. Det var deras hemkomst till det som en gång var deras hem. Reyes var utlånad till real säsong 2006 innan han sommaren 2007 gick till stadsrivalerna Atletico Madrid.

I första halvlek var det riktig fart på matchen och båda lagen hade sina chanser. Navas brände ett flertal chanser att ge sitt lag ledningen och Cristiano Ronaldo och Co hade en hel del chanser framåt de med. Men det var Real Madrid som hade de hetaste chanserna. 1-0 kom genom Cristiano Ronaldo efter framspelning av Benzema. En mycket intressant läge kom när domaren blåste för indirekt frispark inne i straffområdet, det skulle ha varit straff där. Real hade ett tag under första halvlek problem med försvaret. På kanterna kom Sevilla spelarna Reyes och Navas igenom alldeles för lätt och det skapade en hel del heta lägen. I andra halvlek lyckades dock Real få ordning på det och täppte igen bakåt.

I andra halvlek avtog det snabba spelet och real slappnade av och började ta över matchen mer och mer. Sevilla fick inte så många chanser. Både 2-0 och 3-0 kom genom Benzema som idag var en av de bättre spelarna på plan. Målen kom med minuters mellanrum. Han var ett ständigt orosmoln för Sevilla försvaret. Mourinhos byten, Khedira för Granero, Callejón för Di Maria och Albiol för Alonso indikerade att till nästa säsong kommer det inte att vara samma lag trots den fantastiska säsong laget gör tillsammans. Jag hade heller sätt att man behöll laget som den var och jobbat på att förbättra sina brister.

Det tråkiga är att idag bekräftades det som ryktats om hela veckan. Higuain och Kaká lämnar Real Madrid. Higuains representant är i stan över helgen för att prata om hans framtid samtidigt som Mourinho gav den argentinska spelaren den kalla handen, han fick inte ens komma in i matchen utan Mourinho valde att spela med Albiol, en annan spelare som kommer att lämna laget. Men frågan är hur pass populärt det kommer att vara hos fansen. Han sedan han kom till laget blivit en stor favorit hos fansen och när Marca gjode en undersökning på sin hemsida var det 70 procent av Madrid fansen som ville att han skulle stanna kvar. Det har pratats om att ersättaren för Higuain blir Sergio Kun Aguero. Vad gäller Kaká har han trots en hel del underbara insatser under våren åter blivit fansens stora hackkyckling. Enligt mig orättfärdigt men han lämnar nog för PSG tillsammans med Higuain.

Efter dagens seger är ligan nog säkrad, det handlar om bara när det blir officiellt klart, det kan ske redan ikväll, på onsdag eller till helgen som kommer.

Av: Sara Khatmi

Leave a Comment