Real Madrid-Valencia

Real Madrid Valencia 0-0

På förhand sa jag att det här skulle bli den svåraste perioden på hela säsongen. Det är tät mellan matcherna och för motståndet står riktigt bra lag. Valencia, Atletico Madrid, Barcelona, Sevilla och inte minst Bayern Munchen. Jag visste att det är först nu ligan avgörs, att laget ledde med tio poäng för en månad sen betydde inget, för då fanns det många matcher kvar att spela och de avgörande matcherna var fortfarande kvar.

Men att Real Madrid skulle få det så svårt mot Valencia trodde jag aldrig. Jag visste att det skulle bli en kamp ute på plan men jag trodde att Real skulle vinna det tillslut med 1-0. Men så blev det inte.

Det var en väldig underlig match av Real Madrid, spelarna kändes inte igen, lagets koncentration var inte där och det kändes som om de inte riktigt hade koll på läget. Försvaret var det enda som höll, delvis. Albiol gjorde ett fantastiskt jobb, bortsett från ett par små missar gjorde han en riktigt bra match, stod rätt i positionerna och slet in i det sista. Men vad höll Pepe på med? Filmade vid varje tackling han fick. Och Arbeloa, han släppte en boll mellan sina ben och hade det inte varit för Casillas hade det varit mål, det får inte ske, inte på den här nivån.

Anfallsmässigt var laget inte riktigt på topp, de anföll, de hade riktigt bra lägen men väl framför mål funkade inget och jag tittar fortfarande lite förundrande på situationen med Cristiano Ronaldo när han var fri med med målvakten och faller lite väl för enkelt, istället för stå upp och skjuta..och jag fick en sak klar för mig igår också om Benzema. Han verkar ha problem med att göra mål när vi behöver det som mest. Mot Malaga var han likadan, han fick fyrtiotusen lägen, fantastiska lägen att göra mål på men han missar, och gör de konstigaste sakerna som den där klacken till Cristiano i ett område där det redan står flera Valenciaspelare, han själv hade lite öppnare framför sig, varför sköt han inte. Skjuta ja, det var där laget hade stora problem igår. De testade inte ens målvakten från långt håll, de försökte samma sak om och om igen, att ta sig in i straffområdet genom sina passningar och sen skjuta men Valenciaförsvaret hade på förhand bestämt att de skulle stå som en mur och inget fick de på fall. I det läget behövde laget hitta andra lösningar på problemet. I varje anfall var det nästan identiska, en kant spelare gör ett inlägg och en Valenciaspelare nickar undan och så fortsatte det, det var sällan vi såg något kreativt från Madridlaget.

Det var en intensiv match med mycket kamp om bollen, båda lagen hade riktigt bra lägen men inget av de lyckades förvalta sina lägen bra. Valencia hade ett par bra skott och var inte långt från att göra segermålet. Casillas som i början av matchen var skakig blev bättre allt eftersom och stod för en hel del avgörande räddningar. Men matchens lirare alla kategorier var ändå Valencias målvakt, Gauita som verkligen var en mur. Han räddade skot efter skot och var helt makalöst bra i mål. Den blekaste spelaren på plan igår var Karim Benzema. Vad är det som händer med honom när det verkligen gäller? Mot andra mindre lag och när det redan står 1-0 gör han mål hur enkelt som helst men när det kommer till de avgörande momenten så blir det stop, jag lovar att han skulle ha satt alla de där lägena han fick igår mot vilket annat lag som helt eller om någon annan hade satte 1-0. Han är en fantastisk anfallare men håller han verkligen när laget behöver honom? Kaká kom in sent i den andra halvleken och han försökte och gjorde det bra i den mån han kunde. Valencia hade redan ett mentalt övertag på hemmalaget och han kunde inte hitta på så mycket men han försökte. Mourinho satte in Callejón för att avgöra matchen men han försvann in i mängden mediokra Real Madrid spelare för kvällen.

Nu återstår sju omgångar och Real Madrid leder ligan med 4 poäng, med många fler svåra matcher framför sig. Ligan är långt från avgjord och allt hänger på El Classico som dyker upp snart. Vinner eller spelar Real Madrid avgjort där är det avgjort men förlorar laget den är det endast ett poäng som skiljer lagen åt och då faller allt på de sista matcherna. Det är nu det roliga börjar med La liga, som Casillas sa ”det är final i varje match som återstår.”

 

Av: Sara Khatmi

Leave a Comment