Real Madrid vidare till kvartsfinal

Real Madrid ställde upp med Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrão, Lass, Alonso, Khedira, Kaka, CR7 och Higuain. Kaka fick chansen att starta igen trots det inte gick så bra förra veckan.

Real Madrid inledde matchen bra och hade en hög press på det andalusiska laget men efter tio minuter började man släppa in Malaga in i matchen och de tar den chansen och får iväg en del farliga anfall. Real madrid blev allt mer stressade och tappar koncentrationen. Van Nistelrooy var betydligt mycket bättre igår än i förra veckan. Han kom till en del avslut och deltog mer i Malagas spel. Christiano var den bästa spelaren på plan tillsammans med Fabio Coentrão och Sergio Ramos.

I slutet av den första halvleken fick Khedira en chans att komma till avslut, men han skadar sig på köpet. Den första reaktionen var att det dessvärre inte såg bra ut för mittfältaren. Han kunde inte stödja sig på benet och fick bäras ut på bår. Özil ersatte honom i den 41 minuten.

Real Madrids bästa chans hade Sergio Ramos på en hörna i slutet av den första halvleken men det blev inget av det. Malagas bästa chans har Eliseu men Iker Casillas slår ut bollen till hörna.

I halvtid byte Mourinho återigen ut Kaká efter en osynlig första halvlek, men det ska också sägas att han inte var den enda som var osynlig under första halvlek, vi såg inte heller så mycket av Higuain i den första halvlek. Den enda som var bra i anfallet under första halvlek var CR7.

Malaga inledde andra halvlek starkt och hade en hel del riktigt bra chanser. Van Nistelrooy hade en bra chans men han lyckades inte överlista Sergio Ramos. Real Madrid vaknade också till liv i den andra halvleken och började anfalla. Eliseu hamnade i den 51 minuten ensam mot två försvarare men han lyckades inte få bollen till Van Nistelrooy. Real Madrid jobbade in sig in i matchen igen och kom till allt fler avslut i den andra halvleken. I den 58 minuten var Higuain en touch på stolpen från att ge Real Madrid en plats i kvartsfinalen. I den 63 mintuen stod Malagas målvakt Caballero för en fantastisk räddning när han hamnade ensam med CR7 framför målet. I den 67 minuten satte Higuain in bollen bakom målvakten men han stod offside. Det blev också det sista han gjorde innan han byttes ut mot Benzema i den 69 minuten. Två minuter senare satte Benzema 1-0 efter att målvakten Caballero inte lyckats hålla kvar bollen i famnen utan tappade den in i mål. Under de sista minuterna inledde Malaga en intensiv jakt på en reducering men lyckades inte få håll på Real Madrids försvar. I den 87 minuten stod Arbeloa för kvällens klantigaste agerande. I den 87 minuten, på andra sidan planen långt ifrån Reals straffområde satte han en armbåge i ansiktet på sin motspelare och fick ett rött kort helt rätt. Han missar kvartsfinalen emot Barcelona.

Igår förstod jag inte riktigt Mourinhos byten . Arbeloa stod för gårdagens sämsta insats ändå fick han vara kvar på plan samtidigt som man tog bort Kaka som var en av många spelare som underpresterar under första halvlek. Sen att byta bort Higuain för Benzema i en stund då han var bra var alla tre felaktiga för mig. Jag hade heller behållit Kaká och tagit bort Arbeloa.

Malaga gav Real Madrid en riktigt match igår och de hade lika gärna ha kunnat vinna. De visade att de är ett fantastiskt lag som tyvärr åker ut ur en turnering de förtjänar att vara kvar i. De kämpade och gav allt precis som förra veckan men till slut räckte det inte igår, inte mot Real Madrid. Jag hade gärna velat se de fortsätta i turneringen, de hade kunnat gå riktigt långt.

Real Madrid tog sig till kvartsfinalen idag. Men de övertygade inte alls. De var skakiga, men de hade läst på läxan från förra veckan. De fasta situationerna var lagets stora skräck men man lyckades att få koll på de. Madridlaget överlevde på grund av ett välplacerat försvar och en fantastisk målvakt. Anfallsmässigt var de riktigt dåliga och kom inte till många avslut. Malaga hade ett fantastiskt försvar som gjorde allt för att stoppa real madrid och lyckades. I den 71 minuten hade Real Madrid tur att målvakten Caballero släpper in en boll han egentligen hade i famnen. Real Madrid må ha åkt hem med en kvartsfinalplats men de har ett större dilemma att lösa. Hur är det med Khedira? Hur länge blir han borta? Han har varit en stor tillgång för laget i de matcher han spelat och han behövs nu mer än någonsin.

Leave a Comment