Real Madrid vs Espanyol

Efter en vecka med landslagssamlingar och för Real Madrids del en hel del rykten kring Mourinho så var det åter dags för match i ligan. Matchen spelades på Santiago Bernabeu och för motståndet stod det katalanska laget Espanyol.

Det sas inför matchen att Kaká var skadad men det visade sig vara ett spel från Real Madrids håll eftersom Kaká inte bara startade matchen utan gjorde en fantastisk insats. Det börjar kännas som att man säger det varje vecka men han har verkligen börjat komma igång igen. Inför matchen låg mycket fokus på Higuain och hans formsvacka denna säsong.

Real Madrid startade med Iker Casillas i mål, Sergio Ramos, Carvalho, Arbeloa och Marcelo i backlinjen. Özil, Khedira, Kaká, Christiano Ronaldo och Xabi Alonso i mitten och Higuain på topp.

Real Madrid dominerade matchen från start. Espanyol kom inte till många lägen eller fick hålla i bollen speciellt länge. Real Madrid höll i bollen och passade runt och försökte hitta ett håll i Espanyols täta försvarslinje. I den 24 minuten gjorde Ronaldo 1-0 efter en framspelning av Kaká. Två-noll kom i den 38 minuten av Sami Khedira efter en passning från Cristiano Ronaldo. Utöver målen var första halvlek ganska händelselös. Espanyol hade bara en chans under den första halvleken och den tog  Iker Casillas hand om.

I den andra halvleken byttes Varane in istället för Carvalho. Direkt i början av den andra satte Higuain sitt efterlängtade mål och allt man såg i hans ansikte var lättnad, lättnad över att det äntligen lossnade. Han spelades fram av Kaká, hans andra framspelning i matchen.

Allt som tiden gick tog Real Madrid totalt över, nästan hela andra halvlek spelades framför Espanyols mål. Det var inte många anfall som Espanyol kom iväg på som blev något överhuvudtaget. Fyra noll gjorde Kaká i den 65 minuten. Han tog sig in framför målvakten och sköt mot den bortre stolpen. Femte målet kom också i den 78 minuten genom Higauin och för framspelning stod Kaká som för mig var matchens lirare utan tvekan. Med tio minuter kvar fick Morata komma in istället för Higauin som gjorde en fantastisk andra halvlek efter en svag första halvlek. Morata gjorde ett piggt inhopp där han visade vilja. I den 88 minuten spelade Cristiano fram honom mitt framför mål men Morata lyckades inte få bollen på mål.

Matchens lirare var utan tvekan Kaká. Vecka för vecka har han bara blivit bättre och bättre. Igår var det faktiskt så att Özil, som varit som magisk sedan han kom till Real Madrid såg blek ut i jämförelse med Kaká. Jag hoppas att vi får se en fortsättning av denna fantastiska form, för vem vet han kanske stannar i ett år till för jag har svårt att se Real Madrid släppa en Kaká i topp form, Kaká i topp form är inget man bara släpper. Hur som helst är det ingen mer än han som förtjänar att vara i topp form. Efter all kritik, efter alla rubriker och artiklar om att han är slut som spelare och inte minst hur dålig han blivit, börjar han äntligen visa hur fel alla som gav upp på honom hade.

Higuain som inför matchen var i fokus lossnade det för äntligen. Men problemet ligger inte fysiskt för den Argentinske måltjuven, jag tror att det ligger mentalt. Ibland får jag en känsla att han fokuserar så mycket på att göra mål att till slut gör han det alldeles för svårt för sig själv. Att göra mål sitter i hans ryggmärg, det är det han är en av världens absolut bästa på. Slappnar han bara av och slutar tänka kommer också målen. Och det såg vi inte minst igår, efter 3-0 slappnade han av igen och vi fick se honom i sin gamla form.

Real Madrids spel fortsätter att övertyga och jag har svårt att se något lag som verkligen ger de en match. I och med segern så är det återigen 10 poäng ner till tvåan Barcelona. Platini sa igår att Real Madrid är det bästa laget i modern tid, jag måste säga att som de sätt ut denna säsong är det ingen snack om saken.

Av: Sara Khatmi