Real Madrids anfallsjakt avslutad – Adebayor ansluter på lån

Med Higuaín långtidsskadad och med endast Benzema som alternativ på topp i Real Madrid har Mourinho länge letat efter en anfallare. Nu kan jakten dock avslutas. Adebayor blev igår klar för ett lån som sträcker sig säsongen ut.

Emmanuel Adebayor kom till Premier League och Arsenal 2006 och efter två starka säsonger (2007/08 och 2008/09), med 2007/08 som höjdpunkt, värvades han sommaren 2009 till sin nuvarande klubb Manchester City. Första säsongen blev det totalt 14 mål på 31 tävlingsmatcher, men i år har det gått trögare. Adebayor har bara fått speltid i totalt 13 tävlingsmatcher, och på dom nätat fem gånger. Efter Roberto Mancinis senaste nyförvärv Edin Dzeko, med en Carlos Tévez i fin form, och med en Mario Balotelli som återvänder  från skada insåg både Adebayor och City att det bästa för båda parter skulle vara att han lämnade klubben – och så blev det. På tisdagen blev övergången officiell – Real Madrid lånar togolesen fram till sommaren och har efter det chans att köpa loss 26-åringen.

Emmanuel Adebayor är med sina 8,4 miljoner euro i årslön den 10:e bäst betalda fotbollsspelaren i världen. Togolesen tjänar över 200 000 svenska kronor om dagen(!).

Jag tycker det ska bli mycket spännande att se Adebayor på Santiago Bernabéu men jag säger som en kompis en gång sa till mig. ”Han hade en bra säsong i Arsenal för några år sedan och lever på det.”

Vad tror ni? Hur går det för Adebayor i Real Madrid?

Leave a Comment