Real Mallorca vs Real Madrid

Callejón firar sitt 2-1 mål

För fjärde matchen i rad börjar Real Madrid matchen dåligt, de har problem med bollmottagning på mitten och lyckas inte hålla i bollen, detta trots att man spelar med Özil istället för den orättvist kritiserade Kaka. Jag tror inte det beror på vilka spelare som spelar, jag tror det handlar om att Real Madrid har problem med att våga anfalla i den första halvleken, man vågar inte satsa framåt och lämna håll bakåt och få baklänges mål.

Försvaret som idag bestod av Ramos, Arbeloa, Pepe och Marcelo var bra, de var alltid välplacerade och räddar ett riktigt dåligt mittfält. Mallorca har också ett fantastiskt försvar, hela laget  försvar och man släppte inte till något. De lyckas neutralisera Real Madrid till den milda grad att till och med Christiano Ronaldo såg dålig ut. För ovanlighetens skull såg det ut som om Xabi Alonso var första frispark skytt, vanligtvis brukar ju CR7 vara den som tar frisparkarna.

I den 4 minuten gav Ramos en boll till Benzema men han lyckades inte sätta chansen trots att han var ensam med målvakten. I den 12 minuten hade Mallorcas Víctor ett skott på mål men den gick utanför.  I den 27 minuten tappar Arbeloa bollen i Mallorcas planhalva och Mallorca spelaren Hemed sätter fart och kommer förbi reals försvar och kommer ensam med Iker Casillas men han lyckas inte sätta den, bollen går långt utanför. I den 28 minuten kom Mallorca åter på en kontring, Pepe nickar undan bollen i sista sekund till hörna. I den 38 minuten får Real Mallorca sitt välförtjänta 1-0 mål genom en nick av Hemed. I slutet av den första halvlek hade Ramos en fantastisk chans på en nick från straffpunkten men han lyckas inte sätta den.

Mallorca är i första halvlek betydligt mycket bättre än sina motståndare. I halvtid måste Mourinho hitta på nåt igen, jag säger in med Kaka och Higuain, de har kvalitéer som kan avgöra matcher. Riktigt nog bytts Higuain in i halvtid istället för Lass och ett par minuter senare bytts även Kaka in istället för Arbeloa.

I andra halvlek  spelar Real Madrid med ett riktgit offensivt lag, Kaká, Callejón, CR7, Özil, Benzema och Higuain är alla på plan samtidigt men ändå lyckas de inte komma in i Mallorcas straffområde eller få till riktigt heta lägen. Mallorca får en hörna och Hemed är inte långt från att skicka in 2-0 men den smiter utanför. Kaka gjorde ett par bra försök till anfall. Real Madrids stora problem var att man hade fastnat på ett sätt att anfalla, man försökte och försökte med långbollar men det går inte för Mallorca spelarna har läste de och de behövede komma på ett nytt sätt att ta sig fram men om och om igen gjorde Real Madrid samma sak. Allt som tiden gick anföll Real Madrid mer och mer men de hade fortfarande problem med att ta sig in i straffområdet och komma till de riktigt bra lägena.

Kaka fick Real Madrids första riktigt heta läge under andra halvlek, han drog ett långskott som målvakten fick slå till hörna. I den 71 minuten slog Higuain till och gjorde det mål som tog Real Madrid tillbaka in i matchen. Real Madrid hittade Mallorcas svaghet i försvaret och därifrån hittade man också målet. Just de två spelarna som jag sa skulle göra avgörande skillnader idag gör det. Kaka kommer in med lite kreativitet och Higauin är den som satte målet. Real Madrid slappnade av och började spela ut. Cristiano Ronaldo hade ett farligt skott på mål. Efter ett riktigt kaos i den 84 minuten gjorde madrids Callejón 2-1. Mot slutet av matchen tappade domaren sin höga nivå och blåste sönder alla anfall åt alla håll. På övertid gav Kaká, Benzema en fantastisk pass framför mål men Benzema lyckades inte styra sitt skott. I slutet av den andra halvleken var Sergio Ramos involverad i en situation där Mallorca spelarna ville ha straff för hands på Ramos. Domaren valde att ignorera. På bilderna ser det inte ut som hands för mig, den tar på hans axel. För mig i alla fall.

Ingen hade klagat om Mallorca fått med sig en 1-0 vinst idag för Real Madrid var riktigt dåliga. De kom inte förbi försvaret, inte ens när man hade Benzema, Higuain, CR7, Kaká, Özil, Callejón på plan tillsammans. När ett lag som med så många fantastiska spelare som Real Madrid ändå har inte lyckas ta sig in i ett mitten lags straffområde och knappt har ett dussin skott på mål på en hel match då är det något som är fel. Folk har klagat på att Kaká är problemet, att det är därför Real Madrid varit dålig i första halvlek på de matcher han fått starta. Idag fick han upprättelse, det handlar inte om vem som spelar, det kan lika gärna vara Özil , Real Madrid har ett stort problem med sina första halvlekar sedan de kom tillbaka från julledigheten. Man kommer inte igång med något riktigt eget spel förens i andra halvlek. Om Madrid laget börjar onsdagens match mot Barcelona på samma sätt står vi framför ytterligare en 6-0 vinst för det katalanska laget. Mallorca har inte kvalitet nog att straffa men Barcelona har det och kommer att göra det, riktigt hårt.

 

Av Sara Khatmi

Leave a Comment