Recension av ''Jag är Zlatan Ibrahimovic''

[box type=”info”]

Köp Zlatans bok!

Letar du efter Zlatans självbiografi – ”Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse” skriven av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz?

 


Köp Zlatans bok för 179:-

 

[/box]

För närmare 2 månader sedan släpptes det en bok som skulle få mångas uppmärksamhet, fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic skulle äntligen släppa en självbiografi tillsammans med författaren David Lagercrantz. Äntligen skulle han få tala om hur det gick till i det tuffa Rosengård, Pappans krig och fejden med F.C Barcelonas manager Pep Guardiola, och så mycket mer.

 

Boken passar Albin, 5 – Börje, 98. Denna boken är mycket intressant även om man inte är intresserad av fotboll, för det finns väldigt mycket annat.

 

Boken heter ’‘Jag är Zlatan Ibrahimovic’’ och är skriven av David Lagercrantz och berättades av självaste Zlatan. I boken kommer ni få en inblick hur det kan vara för ett barn i tuffa Rosengård i Malmö, Hur föräldrarna klagade på hans spel under ungdomstiden, hur Hasse Borg förde han bakom ryggen hela tiden och en massa fotbollsrelaterat.

 

Zlatan hade en svår uppväxt i Malmö, där föräldrarna var skilda och hade ont om pengar. Han fick lära sig att världen inte är så enkel som vi tror, men han älskade en sak, och det var fotbollen. Fotbollen blev hans räddning i livet. Han var ute och kickade boll hela dagarna långa, skolan var inte så viktig tyckte han. Han beskriver också hur han upplevde att föräldrarna klagade på hans spel, ’‘Åh nej, nu kommer han dribbla och inte passa sina lagkamrater’’. Trots detta började han spela i Malmö FF några år senare, men efter att MFF åkt ur allsvenskan 1999 så fick Zlatan chansen och han tog den, detta ledde till en väldigt bra säsong och man återtog sin plats i Allsvenskan. Vid den här tiden var Zlatan mycket populär bland scouter, däribland Arsenal. Zlatan åkte dit för att prata med Mr. Wenger. Han sa att Zlatan fick provträna med Henry och de andra i Arsenal, men Zlatan tackade nej och åkte tillbaka till Sverige. Men på en träningsmatch kom de största ’‘kostymnissarna’’ till matchen, och Zlatan gör kanske Årtiondets snyggaste mål enligt han själv. Några veckor senare spelade han för sin nya klubb Ajax i Holland.

 

Tiden i Holland började inte så bra som Zlatan önskat, det var mycket tränarbyten och Zlatan satt på bänken, men en match hoppade han in sent ’‘Zlatanmål’’ och på några minuter var han Kung. Vid denna tiden skaffade sig Zlatan sin nuvarande agent Mino Raiola. Som efter EM 2004 sålde han till Juventus.

 

Sedan dess har han tryckt in mer än 100 mål i Serie A, Han är en av världens bäst betalda spelare, han har spelat i FC Barcelona och han är Svensk.

Ja, listan kan göras lång.

Han är Zlatan Ibrahimovic.

 

Boken har sålt över 500 000 exemplar och ska nästa år säljas vidare i Italien, Nederländerna och Danmark.

 

 

2 Comments

  1. Grymt jobbat! En bra, fyllig, komprimerad text som säger mycket. Bra avslut också 🙂

Leave a Comment