Reina skriver nytt kontrakt?

En av Liverpools både bästa och populäraste spelare är på väg att skriva nytt kontrakt. Det gäller Pepe Reina, som kom till klubben från Villarreal 2005, och då var ganska okänd. Idag är han en av världens allra bästa målvakter, och har fortfarande många år framför sig. Under sina fyra säsonger i Liverpool har han vunnit Golden Glove, priset som utdelas för flest hållna nollor under säsongen, tre gånger.

Kontraktet sägs vara fem år långt, och vara värt hela £23 miljoner. Det ger i så fall Reina £90 000 varje vecka, och gör honom till en av de bäst betalda i klubben. Dessa siffror visar tydligt hur viktig han är för Liverpool, både längden på kontraktet och lönen.

Förmodligen kommer det inte bli några problem att komma överens om det nya kontraktet. Förutom att vara Premier Leagues bästa målvakt är Reina mycket viktig för moralen i omklädningsrummet, där han är lagets clown. Han går också ofta ut i media för att säga hur mycket han älskar sitt lag. Reina är en mycket stor del till att nästan alla lag fruktar Liverpools försvar. Förutom eventuellt Reina, så förlängdes bland annat Torres, Gerrards, Aggers och Benayouns kontrakt i somras. Kanske är ett smart sätt för Benitez att visa att ingen av dessa är till salu, som det ryktats en del om i vissa fall.

3 Comments

 1. Joppi

  Skriv mer Liverpool nyheter! Jag älskar liverpool!

  • Tobias Hult

   Var lite tveksam på intresset för Liverpool, men har hört att det är stort. Jag lovar att skriva mer, om jag bara hinner! 🙂

 2. Lars

  Jag vill ha mer svensk fotboll från Andreas och co.. Andreas har underbara krönikor!

Leave a Comment