Repris på fjolårets CL-final redan i åttondelen – Här är hela lottningen

Bayern München gick hela vägen till final i Champions League förra säsongen innan de italienska mästarna Inter satte stopp för dem. Efter dagens lottning stod det klart att tyskarna ska få chans att få revansch på Benítez mannar den 15:e februari 2011.

Bayern München får alltså möta Inter i Champions League-åttondelsfinalen om knappt två månader, och enligt mig så har tyskarna en rejält mycket större chans att slå, numera, Benítez mannar jämfört med i fjol.

  • Tyskarna får spela den avgörande matchen på hemmaplan, där de har varit otroligt starka den här säsongen i den inhemska ligan, Bundesliga.
  • Inter har blivit ett svagare lag, många skador, få alternativ och en, enligt mig, svagare tränare i form av Rafael Benítez.
  • Bayern München har samtidigt inte alls blivit svagare – trots den låga positionen i Bundesliga har tyskarna varit otroligt starka på hemmaplan och dessutom vann de fem av sex matcher i sin grupp i CL bestående av Roma, Basel och Cluj.

Jag tror på Bayern München faktiskt, så länge man inte drabbas av skador på nyckelspelarna.

Här är hela lottningen:
Roma-Shakhtar Donetsk
Milan-Tottenham
Valencia-Schalke 04
Inter-Bayern München
Lyon-Real Madrid
Arsenal-Barcelona
Marseille-Manchester United
FC Köpenhamn-Chelsea

Real Madrid vill ha revansch på Lyon, som man åkte ut mot i fjolårets åttondelsfinal. Zlatans Milan får möta Tottenham samtidigt som hemmastarka FCK alltså får möta Chelsea.

Leave a Comment