Resultat Allsvenskan

Gefle IF – Åtvidabergs FF   1-0
1-0 (51’) Alexander Falsetas

Malmö FF – Halmstads BK  1-1
1-0 (48’) Tokelo Rantie
1-1 (53’) Gudjón Baldvinsson

Mjällby AIF – IFK Norrköping  1-2
1-0 (25’) David Wiklander (självmål)
1-1 (53’) Christopher Nilsson Telo
1-2 (69’) Gunnar Heidar Thorvaldsson (straff)

IF Elfsborg – AIK  2-2
0-1 (53’) Nabil Bahoui
1-1 (54’) James Keene
1-2 (61’) Henok Goitom
2-2 (75’) James Keene

IF Brommapojkarna – Östers IF  2-2
0-1 (29’) Jacob Larsson (självmål)
1-1 (34’) Andreas Haddad
1-2 (79’) Vlado Zlojutro
2-2 (81’) Pontus Segerström

Efter att de första matcherna av årets Allsvenska spelats igår så fortsatte premiären för de övriga lagen I serien. Hela tre av fem matcher slutade idag oavgjort vilket känns anmärkningsvärt. Dessutom bjöd dagen på både mål, självmål och en straff.

Guldkandidaten Malmö FF fick ett riktigt bottennapp idag när de ställdes mot nykomlingen Halmstad på Malmö Stadion. Utan att överdriva så förväntades MFF vinna utan några problem med HBK hade andra planer och kunde kriga sig till en poäng.

Den andra matchen som är värd att nämna är naturligtvis den mellan de båda guldlagen Elfsborg och AIK. Där har vi ett möte mellan två lag som båda lär slåss om guldet den här säsongen, men med tanke på hur starka Elfsborg brukar vara hemma i Borås på sitt konstgräs så är det rätt förvånande att de faktiskt inte lyckades vinna idag. Dessutom var det AIK som tog ledningen båda gångerna och precis som på Malmö Stadion så räknade helt klart hemmapubliken med en seger idag, men så blev det alltså inte.

Brommapojkarna ställdes mot en annan av årets nykomlingar, Öster och även där slutade matchen oavgjord. Bottentippade Gefle kunde inleda säsongen bra med en seger hemma mot Åtvidaberg, samtidigt som Norrköping vann med 2-1 borta mot Mjällby.

Leave a Comment