Returen ifrån ett Rödvitt håll.

Imorgon (onsdag) så är det retur i Champions League. Andra åttondelsfinalen mellan Manchester United och Milan skall gå av stapeln och just nu ser det onekligen ljust ut för de röda djävlarna. 2-3 på San Siro efter en riktig kämpainsats har gett ett väldigt behagligt utgångsläge för Manchester. Och för Milan är förutsättningarna glasklara, man måste satsa offensivt. Mål måste göras om man ska gå vinnande ur den här striden. Och där tror jag att det kommer att rent ut sagt skita sig för Milan. Om jag känner Sir Alex Ferguson rätt så kommer han att spela med snabba yttrar, och en jag tror kommer att få starta er vår egna lilla  duracellkanin Ji Sung Park. Sydkoreanen som kan löpa max i 90 minuter utan att ens se trött ut. Det är guld att ha spelare som honom i en sån här match. Förmodligen så spelar Valencia till höger och då kan United kontra på ifrån bägge hållen och det kommer inte Milan att klara av i längden.

Men Milans försvar kanske slipper den allra värsta, Wayne Rooney. Rooneys knän svullnade upp efter Englands landskamp förra veckan mot Egypten och han vilades i helgens 0-1 seger borta mot Wolverhampton. Förmodligen för att öka chanserna att han ska vara 100% tills på onsdag. Jag tror att han startar, det brukar alltid låta så ifrån tränarna att när någon stjärna är osäker inför en match, då brukar de gardera sig med att säga att de ser inte bra ut osv för att inte sprida ut en massa grejer om spelarens fysiska status. Men oavsett om Rooney spelar eller inte så kommer milans försvar att få jobba med många kontringar och snabba omställningar. Ett råd till Milan är att se upp första kvarten för jag tror att United kommer att försöka döda matchen så tidigt som möjligt så att man bara kan spela av matchen sen. Skulle United ta ledningen så finns det ingen chans att Milan vänder på det, det säger jag redan nu.

United supporter som jag är så kan jag inte annat än att tro på seger imorgon, och jag skulle bli fullkomligt knäckt om Milan går segrande ur denna åttondelsfinal. Även Milan har ju frågetecken på nyckelspelare som Pato. Den unge brassen var ju inte med när Milan spelade 0-0 med Roma i lördags. Han ådrog sig en skada när laget mötte Atalanta och på bilderna ser det ut som en sträckning i baksida lår och då kan man vara borta i någon vecka. Frågan är om det har gått tillräckligt lång tid så att han är frisk. Jag tror att han kommer med, det är nog likadant som med Rooney, man försöker tona ner allting så att inte media sprider ut en massa falska rykten om att Pato är helt frisk eller tvärtom och på så sett ger supportrarna falska förhoppningar.

En annan intressant grej är ju att David Beckham, den förlorade sonen, återvänder till Old Trafford för första gången på väldigt länge. Jag tror och hoppas att supportrarna tar hand om David och hyllar honom när hans namn ropas upp. Han har gjort så otroligt mycket för klubben och även om han lämnade United för rivalerna Real Madrid så tror jag inte att det finns några så kallade ”hard feelings” mellan honom och fansen. Beckham har gått ut i media och sagt att han tror att Milan kan vända denna match, men det tror inte jag. Milan är ett bra lag men hemma på Old Trafford är United svårspelade och med ett hårt jobbande United-mittfält kombinerat med ett utav världens bästa mittbackspar  i Vidic och Ferdinand så kommer United att kontrollera denna match från början till slut. Alla måste göra sitt jobb, men det kommer dem att göra. Jag är inte orolig inför detta möte och jag kommer att lugnt och fint titta på när Manchester United tar sig vidare till kvarstfinal.

Detta är den Startelva jag tror Manchester ställer upp med:

Van Der Sar – Evra, Vidic, Ferdinand, Rafael – Park, Fletcher, Gibbson, Scholes, Valencia – Rooney (4-5-1).

3 Comments

  1. David

    Har du koll så vet du att Carrick inte kommer att spela, iom hans röda kort i första mötet…

  2. SpetZ07

    blir jämnt.. men milan tar det..

Leave a Comment