Richard Dune it again och ett tråkigt Villa

Aston Villa hade ledningen mot Queens Park Rangers på stopptid. Då klev han fram igen Richard Dune och råkade stöta in sitt nionde självmål för säsongen.
Aston Villas oavgjorda match mot QPR ikväll var typisk för jag sett av laget under starten av säsongen.
Man är obesegrade, vilket även Newcastle Manchester United och Manchester City är, men har samtidigt bara vunnit en av alla dessa matcher. Jag är både imponerad men samtidigt också mycket besviken på det jag sett av Villa hittills. Imponerad av den stabilitet man visar och förmågan att inte verka kunna förlora men samtidigt vill jag nästan bära sorgband över att den kreativa fotboll som Martin O’Neill skapade under sin tid i klubben nu definitivt verkar vara död.

Tidigare tränaren Martin O'Neill. Foto: Wikepedia

Tidigare tränaren Martin O'Neill. Foto: Wikepedia

Vad ska man annars säga när en kreaktör som Marc Albrighton aldrig får spela från start och laget knappt skapar någonting alls framåt. Jag är medveten om att den underhållande fotbollen sällan är den mest effektiva och kanske är det just därför som Alex Mcleish valt att begrava den. Han tror inte laget kan spela den utan Ashley Young och Stewart Downing i laget och därför väljer han att ta det säkra före det osäkra.

Jag har alltid hävdat regeln att man inte får extra poäng för att man spelar en underhållande fotboll och det är en regel som jag står fast vid men det gör inte att man kan känna en saknad när den underhållande fotbollen försvinner. Vi behöver lag som är bereda att bjuda på sig själva och vara offensiva och kreativa annars blir fotbollen bara ett enda långt sömnpiller.

Vad gäller Dune får man ändå berömma honom jag menar ett själv mål från tvåsiffrigt det är faktiskt inte dåligt.

2 Comments

 1. Anti-FO

  1. Han heter Richard Dunne
  2. Nionde självmål för säsongen? Snara någonsin..
  3. Texten saknar helt råd tråd.

  Gör om, gör rätt!

 2. Mattias Sörensson

  Tack för din kommentar.

Leave a Comment