Riktigt roligt!

För första gången har vitt fått uppleva att Wolfsburg är tyska ligamästare.  De gjorde en makalös upphämtning, vilket ledde till att de tog ligatiteln. Wolfsburg låg efter 17 omgångar på en nionde plats i serien. Men sedan började klättringen i Serien.Wolfsburg gjorde detta med hjälp av Grafite och Edin Dzeko som är en riktigt eftertraktad spelare. Tillsammans gjorde det magiska anfallsparet rekord på gjorda mål under en säsong, 54 mål lyckades de tillsammans göra, Grafite gjorde 28 mål och Dzeko gjorde 26. Efter första halvan av tabellen vaknade de tillsammans till ordentligt och hjälpte laget att klättra.

Bundesliga avgjordes efter sista omgången, men i stort sett var det helt klart. Wolfsburg hade en lätt match mot Werder Bremen. Men det var länge en tät kamp uppe i toppen, det skedde bara lagen 2 poäng med bara få omgångar kvar. Wolfsburg vann matchen mot Werder Bremen med 3-0, de gick in med en riktig krigarinställning.

Hoffenhiem trodde jag skulle bli årets chock, men det blev Wolfsburg. Hoffenheim spelade i början av serien för guld, och låg etta tills vinteruppehållet, det kom väldigt olägligt för klubben. Hoffenheim som flyttades upp i år gjorde ändå en väldigt bra insats och slutade på en sjunde plats.

13529188

Vad tycker du om artikeln?

5 Comments

  1. Hoda Merei

    – haha tyska ligan är så boooring !

  2. Nej eller den är riktigt bra men underskattad och okänd vilket kanske gör den tråkig, men den innehåller riktigt mycket mål!

  3. Albin linderstam

    Nej men vad kul för dem 😀 hah , ska vi säga att någon liga är dåliga så är vi ju dumma, vi har ju allsvenskan så vi borde ba hålla käft 🙂

  4. Nej precis. Jag gillar verkligen den målrika Bundesliga.

Leave a Comment